Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Speciale PS4-editie verkocht voor 115 duizend euro

Geschreven door
Geplaatst op26 januari 2015, 11:06 CategorieGaming

Sony heeft dit weekend een speciale editie van de PS4 verkocht voor bijna 115.000 euro; het geld wordt gedoneerd aan een goed doel. Normaal kost een PlayStation 4 tussen de 380 en 400 euro.

PS4 Anniversay Edition verkocht voor bijna 115.000 euro

Normaal gesproken betaal je voor een nieuwe PS4 380 tot 400 euro. Maar dit weekend heeft een man in Japan bijna 115.000 euro betaald voor de spelcomputer. Het gaat hier dan wel om de Anniversary Edition, die, zoals je op de bovenstaande afbeelding kunt zien, dezelfde kleuren heeft als de allereerste PlayStation van Sony. Het gaat hier ook om modelnummer 00001 van de 12,300 exemplaren die Sony vorig jaar in december verkocht en weggaf via verschillende promotionele acties of loterijen – het is een behoorlijk zeldzaam apparaat.

Sony liet geïnteresseerden bieden via de veilingsite van Yahoo!, waar het bieden begon met een bedrag van één dollar. Achteraf gaf Sony aan niet verwacht te hebben dat de console zo populair was, dat mensen er zo veel geld voor over hadden. Zodra de betaling verricht is, zorgt Sony ervoor dat het geld wordt gedoneerd aan een goed doel, samen met een passend cadeau van het bedrijf. Normaal gesproken zie je deze speciale editie van de PS4 voor het dubbele van z’n winkelwaarde op marktplaatsen en veilingsites – dus dit is een enorm bedrag.

Hier in Nederland kon je ook de PlayStation 4 Anniversary Edition kopen, maar die was al snel uitverkocht. In het weekend van 20 december kon je daarom meedoen aan een speciale PlayStation Hunt: in verschillende grote steden in Nederland had Sony een PS4 verstopt, die gamers moesten vinden. In totaal ging het om 110 consoles in Nederland. Onlangs gaf Sony aan dat de PlayStation 4 al meer dan 18,5 miljoen keer verkocht is over heel de wereld – het bedrijf zag een PlayStation nog nooit zo snel verkocht worden als met de PS4.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.