Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Sony overweegt verkoop televisie-afdeling’

Geschreven door
Geplaatst op14 januari 2015, 11:56 CategorieLcd en led tv's

Het gaat slecht met de Japanse consumentenelektronicafabrikant Sony. Zo slecht dat het denkt aan de verkoop van de televisie-afdeling. Dit betekent nog niet dat het ook echt gaat gebeuren.

Sony overweegt televisie-afdeling af te stoten

Het is geen geheim dat het slecht gaat met Sony, het consumentenelektronicamerk dat onder andere televisies, spelcomputers en smartphones produceert. Dan mag de PlayStation 4 nog zo goed verkopen, dat betekent niet dat het Sony uit de brand helpt: het bedrijf verwacht in maart een verlies van 230 miljard yen (1,7 miljard euro) af te moeten schrijven. Daarom hoeft het niet als een verrassing te komen dat Sony zoekt naar een oplossing of een uitweg en de verkoop van een afdeling kan een kortetermijnoplossing zijn.

In dit geval gaat het om de televisie-afdeling van Sony. Vorig jaar verkocht het bedrijf ook al z’n Vaio-laptopmerk aan Japan Industrial Partners en nu zou willen Sony kijken waarin het nog meer kan snijden. Dat meldt persbureau Reuters althans, dat claimt dat de bestuursvoorzitter bij Sony, Kazuo Hirai, zijn keuzes overweegt. Dit betekent nog niet meteen dat Sony ook daadwerkelijk zijn Bravia-toestellen verkoopt aan de eerste of de beste bieder, maar dat Sony er wel aan denkt geeft toch wel een slecht teken af voor de toekomst van de afdeling.

Kazuo Hirai zei afgelopen week op de CES-beurs nog het volgende tegenover een groep journalisten.

Electronics in general, along with entertainment and finance, will continue to be an important business, but within that there are some operations that will need to be run with caution – and that might be TV or mobile, for example.

Een andere afdeling die Sony zou willen afstoten is die van de smartphones. Sony heeft er, ondanks de moderne en high-end-toestellen, moeite mee de concurrentie bij te benen. Dus is het de hoogste tijd om voor beide afdelingen de conclusies te trekken.

  • Delen:

Reacties

  1. peter vb
    14 januari, 2015 om 17:02

    Het zijn twee grote Amerikaanse hedgefondsen die al jaren willen dat Sony zijn verliesgevende elektronische afdeling loskopelt van de winstgevende entertainment tak. Zonde maar logisch.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.