Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony lanceert PlayStation Music samen met Spotify

Geschreven door
Geplaatst op28 januari 2015, 17:16 CategorieStreamingdiensten

Sony gaat samen met Spotify zijn muziekstreamingdienst opnieuw lanceren. Sony Unlimited Music moet dus ruimte maken voor PlayStation Music. Alle actieve Music Unlimited-gebruikers krijgen vanaf 28 februari tot 29 maart 2015 gratis toegang tot de service.

PlayStation Music: de nieuwe muziekstreamingdienst van Sony

Sony gaat in maart van dit jaar Music Unlimited sluiten. Music Unlimited is de huidige muziekstreamingdienst van Sony, die ook verkrijgbaar is op de PlayStation. Daarvoor in de plaats komt er een nieuwe dienst, namelijk PlayStation Music. Sony bouwt deze dienst niet van de grond af aan op, maar schakelt de hulp in van pionier Spotify. Aanstaande lente moet de dienst beschikbaar zijn voor het grootste gedeelte van de 41 landen waarin Music Unlimited nu beschikbaar is – eerst op PlayStation-spelcomputers en Xperia-smartphones en -tablets.

Nadat de dienst werkt op de spelcomputers en het gros van de smart devices, wil Sony PlayStation Music ook uitbrengen op andere apparaten die het bedrijf maakt, zoals bijvoorbeeld de televisies. De link met Spotify betekent onder meer dat mensen met een PlayStation Network ID hun profiel kunnen koppelen aan Spotify en een Spotify Premium-abonnement kunnen aanschaffen. Dan krijg je toegang tot 30 miljoen tracks en 1,5 miljard playlists, die je kunt beluisteren op de achtergrond tijdens het gamen.

Verder kunnen gebruikers zelf playlists maken of de playlists beluisteren die zij op pc hebben gemaakt, aangezien ze gewoon toegang krijgen tot hun bestaande Spotify-account via PlayStation Music. Op 29 maart 2015 wil Sony de stekker uit Music Unlimited trekken en vlak daarvoor wil het de dienst PlayStation Music gelanceerd hebben. Alle actieve Music Unlimited-gebruikers krijgen vanaf 28 februari tot 29 maart 2015 gratis toegang tot de service, een trial voor Premium en een uniek aanbod om over te stappen op het betaalde abonnement.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.