Sony laat oled nog niet links liggen

16 januari 2015 1 Minuut 3 Reacties
Sony-KD-65X9305C

Sony focust zich op lcd led tv's met de hoge 4K Ultra HD-resolutie maar sluit niet uit op termijn met een nieuwe oled tv te komen.

Het lijkt erop dat LG de enige fabrikant is die nog in oled gelooft. De Koreaanse fabrikant is ook dit jaar, vooralsnog, de enige die oled tv’s op de markt brengt, al gaan er wat geruchten over een model van Panasonic. Maar, ook Sony laat oled nog niet links liggen, zo laat het bedrijf weten in een interview met WhatHifi.

Sony geeft in het interview aan dat 2015 in het teken staat van beeldkwaliteit, en dat met name de hoge 4K Ultra HD-resolutie en de vernieuwde X1-processor die in de topmodellen verwerkt zit. Daarbij speelt design een belangrijke rol; de X90C-serie is maar 4.9 millimeter dun en beschikt over een zeer strak en minimalistisch design. Ook Android TV is een belangrijk element in de 2015 tv line-up. Nagenoeg alle high-end en middenklasse modellen beschikken over de software van Google.

Wat betreft de beeldtechnieken focust Sony momenteel op een zelf ontwikkelde variant op de quantum dot-techniek. Drie jaar terug was Sony de eerste fabrikant die met quantum dot aan de slag ging maar inmiddels wordt een zelf ontwikkelde techniek gebruikt. Ook was Sony één van de eerste fabrikanten met een (kleine) oled tv, de XEL1, en nog steeds wordt er geld geïnvesteerd in de techniek. De focus ligt op lcd led tv’s, met 4K-resolutie, omdat daarmee volgens Sony de beste beeldkwaliteit geleverd kan worden, maar het bedrijf sluit niet uit op termijn met een oled tv te komen.

Reacties (3)