Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony laat oled nog niet links liggen

Geschreven door
Geplaatst op16 januari 2015, 12:11 CategorieOled tv's

Het lijkt erop dat LG de enige fabrikant is die nog in oled gelooft. De Koreaanse fabrikant is ook dit jaar, vooralsnog, de enige die oled tv’s op de markt brengt, al gaan er wat geruchten over een model van Panasonic. Maar, ook Sony laat oled nog niet links liggen, zo laat het bedrijf weten in een interview met WhatHifi.

Sony geeft in het interview aan dat 2015 in het teken staat van beeldkwaliteit, en dat met name de hoge 4K Ultra HD-resolutie en de vernieuwde X1-processor die in de topmodellen verwerkt zit. Daarbij speelt design een belangrijke rol; de X90C-serie is maar 4.9 millimeter dun en beschikt over een zeer strak en minimalistisch design. Ook Android TV is een belangrijk element in de 2015 tv line-up. Nagenoeg alle high-end en middenklasse modellen beschikken over de software van Google.

Wat betreft de beeldtechnieken focust Sony momenteel op een zelf ontwikkelde variant op de quantum dot-techniek. Drie jaar terug was Sony de eerste fabrikant die met quantum dot aan de slag ging maar inmiddels wordt een zelf ontwikkelde techniek gebruikt. Ook was Sony één van de eerste fabrikanten met een (kleine) oled tv, de XEL1, en nog steeds wordt er geld geïnvesteerd in de techniek. De focus ligt op lcd led tv’s, met 4K-resolutie, omdat daarmee volgens Sony de beste beeldkwaliteit geleverd kan worden, maar het bedrijf sluit niet uit op termijn met een oled tv te komen.

 • Delen:

Reacties

 1. J. van Breda
  17 januari, 2015 om 13:09

  LG heeft goud in zijn handen, maar aaaaarrrrgggghhhh, ze komen maar niet.

  Oh, ik kwam hier eigenlijk om een Arke reis te boeken, maar die banner is weg helaas.

  Haha, ;-).

  Cheers Martijn.

  • Martijn Chel
   17 januari, 2015 om 13:12

   Haha, jammer he!? 🙂 Heb hem inderdaad maar even stopgezet.

   • J. van Breda
    19 januari, 2015 om 13:48

    😉

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.