Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony hernoemt Video Unlimited, wordt PlayStation Video

Geschreven door
Geplaatst op29 januari 2015, 12:43 CategorieStreamingdiensten

Sony heeft bekendgemaakt dat de videostreamingdienst Video Unlimited vanaf februari door het leven gaat als PlayStation Video. Woensdag maakte Sony nog bekend Music Unlimited te hernoemen naar PlayStation Music.

Video Unlimited wordt PlayStation Video

Sony is voornemens zijn videostreamingdienst Video Unlimited te hernoemen naar PlayStation Video. Daarmee voegt Sony wederom een PlayStation-dienst toe aan het PlayStation Network (PSN). Voorheen stond deze service los van dat netwerk, evenals Music Unlimited. Woensdag maakte Sony echter al bekend dat die dienst ook een andere naam en een andere basis krijgt: PlayStation Music wordt aangedreven door Spotify en gebruikers kunnen hun PSN-account koppelen aan die muziekstreamingdienst.

Het is geen verrassing dat Sony de videostreamingdienst PlayStation Video gaat noemen, vanaf aanstaande februari. De PlayStation-tak van het bedrijf is momenteel winstgevend, dus kun je maar het beste je producten dezelfde naam meegeven. Onduidelijk is echter nog of er wat aan de dienst gaat veranderen, maar voorlopig lijkt dat niet het geval. Naast PlayStation Video en Music, bevat het PlayStation Network ook diensten als PlayStation Now, PlayStation Plus en de PlayStation Store (en later ook PlayStation Vue, voor live televisie).

Met PlayStation Video kun je straks, zoals nu het geval is met Video Unlimited, films en serie-afleveringen kopen of huren en bekijken op je PlayStation, Xperia-apparaat, Bravia-televisies en Sony-blu-ray-spelers. Het is zelfs mogelijk om op het ene apparaat te beginnen met kijken, terwijl je de rest van de film of serie kijkt op een ander apparaat, net zoals bijvoorbeeld met Netflix mogelijk is. De dienst bevat voornamelijk content van Sony Pictures Entertainment, Twentieth Century Fox en Universal Pictures.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.