Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony gebruikt Android TV voor 2015-lijn Bravia-televisies

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2015, 10:48 CategorieLcd en led tv's

Sony heeft vannacht op CES 2015 bekendgemaakt vol in te zetten op het Android TV-platform voor de nieuwe line-up Sony Bravia-televisies. Dit is een ware overwinning voor Android TV.

Sony Bravia Android TV

Terwijl Samsung gisteren een aantal verschillende televisies aankondigde, variërend in grootte, design en kwaliteit, met het zelf ontwikkelde televisieplatform Tizen, zien we dat Sony compleet de andere kant op gaat met de aankondiging van zijn nieuwe Bravia-televisies, die allemaal Android TV zullen krijgen. Dit is voor een Android TV-platform een grote overwinning, ook al is Sony niet de grootste smart tv-fabrikant die er is.

Sony-Android-TV-2015

Android TV is niet Googles eerste aanzet om de televisiemarkt met z’n software te domineren en het is ook niet de eerste keer dat Sony Googles software gebruikt voor zijn televisies, maar het is tot op heden wel de grootste betrokkenheid. Android TV komen we in Nederland nog nauwelijks tegen, met uitzondering van een aantal Philips televisies, maar in Noord-Amerika heb je al de Nexus Player waar gebruikers voor het eerst kennis konden maken met het nieuwe platform. Ook Philips liet deze week al weten later dit jaar nagenoeg alle smart tv’s van Android TV te voorzien en Sharp lanceert verschillende high-end modellen met Android TV-software.

Sony-Bravia-tv-2015

Sony’s toezegging met Android TV te gaan werken, kan leuke dingen opleveren. Zo hebben Sony Bravia-televisie-eigenaars straks toegang tot de Google Play Store, waardoor het mogelijk is het aantal van hun favoriete apps en games te installeren op hun tv. Ook hebben de televisies een ingebouwde Google Cast-functie, waarmee het nog gemakkelijker wordt even snel die video op je smartphone of tablet te laten zien aan je vrienden en familie. Via de ingebouwde microfoon op de touchpad-afstandsbediening kun je met Voice Control content opzoeken, vragen stellen en de tv bedienen. Gisteren werd ook al Google Cast for audio aangekondigd: een serie speakers die net zo gemakkelijk in gebruik worden genomen als Chromecast-apparaten.

Het merendeel van de 2015 Sony Bravia tv’s wordt uitgerust met Android TV-software. De premium modellen krijgen daarbij de nieuwe X1-processor die voor 4K-upscaling en vloeiende prestaties moet zorgen, en zijn voorzien van ondersteuning voor hoge resolutie audio.

Bekijk de Sony 2015 lcd led tv line-up.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.