Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sharp kondigt 4K Ultra HD tv met nog hogere resolutie aan

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2015, 19:10 CategorieLcd en led tv's

Als de 4K Ultra HD-resolutie nog niet hoog genoeg is voor je dan is het wachten op de eerste 8K Ultra HD tv’s, maar je kunt dit jaar ook voor het high-end model van Sharp gaan. De Japanse fabrikant introduceert tijdens CES 2015 namelijk de 80-inch Aquos Beyond 4K UHD tv, een tv met 66 miljoen pixels.

De Sharp Aquos Beyond 4K UHD tv is geen 4K Ultra HD tv zoals we deze tot op heden gezien hebben. Het model is namelijk voorzien van pixels die, makkelijk gezegd, in tweeën gesplitst zijn waardoor de resolutie verdubbeld wordt. Dat moet volgens Sharp zorgen voor een 167 procent hogere resolutie dan een conventionele 4K Ultra HD tv. Echt 8K is het dus niet maar volgens de Japanse fabrikant wel een stuk indrukwekkender dan ‘maar’ 4K.

Sharp Aquos Beyond 4K UHD tv

Niet alleen aan de resolutie is gedacht. De Aquos Beyond 4K UHD tv beschikt volgens Sharp ook over een hoger contrast en natuurlijkere kleuren, mede dankzij de inmiddels bekende Quanttron-technologie waarmee een extra gele subpixel aan de rode, groene en blauwe subpixels toegevoegd wordt.

Natuurlijk komt Sharp ook met standaard 4K Ultra HD tv’s, welke te vinden zijn in de UB30-, UE30- en UH30-series. Deze modellen komen in de VS uit voor een prijs vanaf 750 dollar en komen in formaten van 43-inch tot 80-inch. De tv’s in de UE30- en UH30-serie draaien op Android TV, het smart tv-platform van Google. Sharp heeft nog geen prijzen en exacte specificaties van de nieuwe modellen bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.