Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Productie oled tv’s LG stilgelegd door ongeval

Geschreven door
Geplaatst op14 januari 2015, 11:12 CategorieOled tv's

Op dit moment is LG zo goed als de enige en dus ook grootste fabrikant van oled-panelen maar het zit de Koreaanse fabrikant nog niet mee. De verkoop van oled tv’s wil nog niet vlotten en nu is ook een fabriek voor de productie van oled-panelen tijdelijk gesloten door een ongeval.

Tegenover Reuters bevestigt LG dat de productie van oled-panelen in een fabriek in Zuid-Korea stilgelegd is. De reden hiervoor is een stikstoflek waardoor vier gewonden en twee doden gevallen zijn. Nu de productie stilligt wordt gezocht naar de oorzaak van het ongeval.

LG weet nog niet of het stilleggen van de productie gevolgen heeft voor de verkoop van oled tv’s. Het is immers nog niet duidelijk voor hoelang de fabriek buiten bedrijf zal zijn en bovendien zijn er nog andere fabrieken waar panelen voor oled tv’s gemaakt worden. Naast panelen voor tv’s worden in de fabriek panelen voor onder meer smartphones en tablets gemaakt.

Afgelopen week kondigde LG tijdens CES 2015 de 2015 oled tv line-up aan. De Koreaanse fabrikant brengt maar leifst zeven nieuwe modellen op de markt, waarvan sommigen met gebogen scherm maar allemaal met webOS-software en de hoge 4K Ultra HD-resolutie.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.