Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

PlayStation 4 al meer dan 18 miljoen keer verkocht

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2015, 11:02 CategorieGaming

Sony heeft tijdens zijn CES 2015-presentatie bekendgemaakt dat de PlayStation 4-spelcomputer al meer dan 18 miljoen keer verkocht is. Daarmee heeft de console een gigantische voorsprong op Xbox One en Wii U.

PlayStation 4 verkoopt goed

Sony heeft bekendgemaakt dat de PlayStation 4, gemeten op 4 januari 2015, al meer dan 18,5 miljoen keer verkocht is. Sony is de eerste die verkoopcijfers over zijn spelcomputer naar buiten brengt naar de drukke Kerstperiode. Tijdens die Kerstperiode, Sony rekent vanaf 23 november tot en met 3 of 4 januari, afhankelijke van de regio, zijn er 4,1 miljoen PS4-spelcomputers verkocht. Dat zijn immense aantallen: Sony geeft dan ook aan dat er geen enkel ander PlayStation-product zo snel zulke aantallen omzet.

De laatste keer dat Sony iets vrijgaf over het succes van de PlayStation 4 was in september, toen het bedrijf bekendmaakte 13,5 miljoen spelcomputers te hebben verscheept. Dat betekent niet dat die ook allemaal op dat moment verkocht waren, maar het toont wel aan dat de PS4 al sinds het eerste moment populair is en het er voorlopig niet op lijkt dat die populariteit zal dalen. Momenteel heeft de PlayStation 4 65 procent van de ‘next generation’-spelcomputers in handen; Microsoft moet het doen met 35 procent.

Voorlopig is het nog moeilijk deze cijfers verder in een context te plaatsen. Microsoft moet zijn cijfers nog naar buiten brengen. Wat wel duidelijk is, is dat Xbox One de nummer één console in Noord-Amerika in november was dankzij de prijsverlaging van vijftig dollar en dat diezelfde spelcomputer ook aantrekkelijke bundels met gratis games kreeg. Dat moet ongetwijfeld voor mooie cijfers gaan zorgen. Verder maakte Sony bekend dat er 81,8 miljoen digitale en fysieke software is verkocht en dat bijna 11 miljoen mensen lid zijn van PlayStation Plus.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.