Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer lanceert SBX-B30 Speaker Base met bluetooth

Geschreven door
Geplaatst op20 januari 2015, 11:23 CategorieLuidsprekers

Nagenoeg alle grote audiofabrikanten hebben vorig jaar zogenaamde Speaker Bases of Sound Bases gelanceerd maar Pioneer ontbrak nog. Deze week introduceert de fabrikant zijn eerste model; de SBX-B30 met bluetooth.

Pioneer SBX-B30 Speaker Base

Een Speaker Base, of welke naam fabrikanten er ook aan geven, is een brede en diepe luidspreker waarop een tv geplaatst kan worden. Zonder extra speakers, en vaak zelfs zonder subwoofer, wordt zo de audiokwaliteit van een flatscreen tv verbeterd. De speaker functioneert dus als audiosysteem en als voetstuk voor de tv, en wordt middels één kabel (analoog of optisch) aangesloten.

De slanke Pioneer SBX-B30 past in een lijn van speaker bars. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een houten behuizing voor een betere controle van de luidsprekers en het tegengaan van ongewilde resonantie. Het audiosysteem ondersteunt een gewicht tot 40kg en wordt stevig ondersteund om doorbuigen te voorkomen, wanneer er een televisie op de unit wordt geplaatst.

Pioneer-SBX-X30-Speaker-Base-2

De behuizing van de Speaker Base bevat twee breedband frontluidsprekers voor een volledig bereik en twee down-firing subwoofers, die goed zijn voor een totaal uitgangsvermogen van 130 Watt. De luidsprekerbasis levert Dolby Digital en DTS Digital Surround decoding, alsmede drie geluidsmodi, waaronder Surround, Night en Dialogue.

De SBX-B30 met ingebouwde draadloze Bluetooth-technologie maakt draadloze muziek-streaming vanaf een smartphone of tablet mogelijk. De Wireless Streaming app van Pioneer, die gratis kan worden gedownload uit de App Store of Google Play voor Androids, verhoogt de muziekervaring door het leveren van een sound-EQ, temporegeling en andere speciale functies.

Prijs en beschikbaarheid

Het audiosysteem van de SBX-B30 luidsprekerbasis komt beschikbaar vanaf februari 2015 en krijgt een adviesprijs van 249 euro mee.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.