Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips ziet weinig in kleine Ultra HD tv’s en gebogen tv’s

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2015, 12:45 CategorieLcd en led tv's

CES 2015 zit er weer bijna op en dus kunnen we al zien wat de trends voor dit jaar zijn. Zoals verwacht hebben nagenoeg alle grote fabrikanten 4K Ultra HD tv’s gepresenteerd en ook gebogen schermen lijken aan populariteit te winnen. Maar, niet iedereen ziet het voordeel van hogere resoluties en gebogen schermen.

Tegenover Nu.nl laat TP Vision, het bedrijf dat tv’s onder de naam van Philips in de markt zet, weten dat 4K Ultra HD een resolutie is die vooral geschikt is voor tv’s met een formaat van 50-inch of groter. Op kleinere modellen wordt het verschil met full hd volgens het bedrijf te klein, natuurlijk eenzelfde kijkafstand in acht genomen. Op dit moment zijn de meeste Ultra HD tv’s voorzien van een formaat van minimaal 50-inch maar we zien ook steeds meer kleinere modellen, met een formaat van 40-inch of 43-inch verschijnen. TP Vision ziet het voordeel er niet van maar zal ook kleinere modellen op de markt brengen als blijkt dat er vraag is vanuit de consument.

Het blijft echter niet bij 4K Ultra HD. Ook TP Vision ziet dat de volgende hoge resolutie al om de hoek staat; 8K Ultra HD. Volgens het bedrijf komen de eerste Chinese leveranciers eind 2015 met 55-inch en 65-inch panelen die voorzien zijn van een 8K resolutie, wat neerkomt op 7680 bij 4320 pixels. Om deze resolutie optimaal te benutten en ervan te kunnen genieten is volgens TP Vision echter een scherm van minimaal 70- tot 75-inch nodig, een formaat dat in de Europese huiskamer nauwelijks nog te plaatsen is.

De gebogen tv is een trend waarvan TP Vision ook de voordelen nog niet van ziet. Volgens het bedrijf gaat het vooral om het design van het gebogen scherm, wat ook de belangrijkste reden voor consumenten is om er een aan te schaffen. TP Vision heeft afgelopen jaar zelf wel een tv met gebogen scherm gepresenteerd maar houdt het voorlopig bij dit ene model.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.