Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips SWV9401W: HDMI-kabel met 4K upscaling

Geschreven door
Geplaatst op13 januari 2015, 16:44 CategorieAccessoires

Nagenoeg elke 4K Ultra HD tv die je tegenwoordig in de winkels vindt beschikt over een krachtige chip waarmee lage resolutie content omgezet kan worden naar de hoge 4K Ultra HD-resolutie. Op deze manier kun je dus daadwerkelijk genieten van de hogere resolutie, al is de kwaliteit natuurlijk niet te vergelijken met native 4K. Maar, wat nu als je monitor of tv niet over zo’n chip beschikt?

Verschillende fabrikanten hebben inmiddels HDMI-kabels met ingebouwde 4K upscaling gelanceerd, waaronder ook Philips. De fabrikant komt met de SWV9401W, een HDMI-kabel die is voorzien van een Marseille-processor die SD- en HD-materiaal om kan zetten naar 4K Ultra HD. Daarbij is de kabel gecertificeerd door Technicolor, wat eigenlijk niet meer zegt dan dat ‘ie doet wat ‘ie moet doen.

Philips-4k-hdmi

Philips heeft de prijs in euro’s van de SWV9401W HDMI-kabel nog niet bekendgemaakt maar in Hong Kong wordt de accessoire verkocht voor omgerekend zo’n 100 euro. Eerder lanceerde ook het Chinese Seiki al een HDMI-kabel met 4K upscaling. Let wel; je hebt deze kabel dus niet nodig wanneer je tv al beschikt over een ingebouwde upscaler, en de kans dat die aanwezig is, is behoorlijk groot.

 • Delen:

Reacties

 1. Maurits
  13 januari, 2015 om 16:49

  Bijzonder, zou wel eens willen weten hoe dat upscaling werkt…

 2. Audiofreak1
  13 januari, 2015 om 21:29

  Ha, ha, ha, Philips die een 4K kabel op de markt brengt,waarnaar toe?
  Naar hun tv’s die 4K content niet kunnen afspelen?? Waar via USB 4K content wordt gedownscaled naar HD! Laat me niet lachen, laat ze eerst maar eens serieuze apparatuur maken zoals vroeger en geen chinese rommel importeren.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.