Philips gaat Firefox OS gebruiken voor streamen content naar tv’s

06 januari 2015 1 Minuut 0 Reacties
Google-Chromecast

Philips en TCL gaan de techniek achter Matchstick, een Chromecast-concurrent met Firefox OS, integreren in producten als tv's en monitoren.

Er zijn momenteel al verschillende mogelijkheden om content van je smartphone of tablet op tv weer te geven maar voor vrijwel alle mogelijkheden is een WiFi-verbinding of kabel vereist. In de toekomst gaat dit veranderen, in ieder geval op monitoren en tv’s van Philips en TCL.

Beide fabrikanten gaan de techniek achter Matchstick, een Chromecast-concurrent met Firefox OS, integreren in producten als tv’s en monitoren. Met deze techniek is het mogelijk om media van een smartphone of tablet direct naar de tv de streamen, zonder dat je hiervoor extra accessoires hoeft te gebruiken en zonder dat er een actieve internetverbinding vereist is. Voor Google’s Chromecast is wel een internetverbinding vereist.

Philips en TCL zijn de eerste hardware-partners die met de techniek aan de slag gaan en geven aan toekomstige tv’s hiermee uit te rusten. Gebruikers van een Android-, iOS- of Firefox OS-apparaat kunnen dan draadloos video’s en foto’s naar een tv streamen, iets waarvoor nu nog een externe dongle nodig is. De eerste televisies van TCL en Philips die ondersteuning voor Flint, de techniek achter Matchstick, bieden moeten nog dit jaar nog in de winkels liggen. Of andere fabrikanten ook met de techniek aan de slag gaan is onduidelijk.

Reacties (0)