Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic lanceert dit jaar 65-inch 4K oled tv met gebogen scherm

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2015, 13:16 CategorieOled tv's

Panasonic toont al twee jaar prototype oled tv’s tijdens grote beurzen maar vooralsnog zijn Samsung en LG de enige fabrikanten die daadwerkelijk modellen op de markt gebracht hebben. In 2015 komt daar waarschijnlijk verandering in. De Japanse fabrikant komt naar alle waarschijnlijkheid in het najaar met zijn eerste oled tv.

Ook tijdens IFA 2014 en CES 2015 toonde Panasonic weer wat de mogelijkheden met oled tv’s zijn. De Japanse fabrikant bracht een aantal modellen met een 4K-resolutie en een gebogen scherm mee naar deze beurzen. Informatie over daadwerkelijke lanceringen ontbrak echter nog maar deze week laat Panasonic doorschemeren dit jaar dan eindelijk een oled tv op de markt te brengen.

De verwachting is dat Panasonic tijdens IFA 2015, een beurs die in september plaatsvindt in Berlijn, een 65-inch oled tv met 4K Ultra HD-resolutie aan het publiek toont. Dit model, voorzien van een gebogen display, moet niet veel later in de winkels liggen. Of de tv ook in Nederland verkocht zal worden is vooralsnog onduidelijk. Wel lijkt het waarschijnlijk dat Panasonic gebruik maakt van panelen die door LG geproduceerd zijn en dus voorzien zijn van de WRGB-techniek met een extra witte subpixel.

LG zelf heeft tijdens CES 2015 wederom een groot aantal nieuwe oled tv’s aangekondigd en lijkt op dit moment de enige fabrikant die nog flink in de techniek investeert.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.