Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Oculus Rift start eigen virtual reality-filmstudio

Geschreven door
Geplaatst op27 januari 2015, 9:44 CategorieFilms

Oculus Story Studio zal films gaan produceren voor virtual reality-apparaten, zoals de Oculus Rift. De eerste short film heet Lost en is te zien op het jaarlijkse fenomeen Sundance Film Festival dat nu gehouden wordt.

Oculus Rift start met Oculus Story Studio

De Oculus Rift was al pionier binnen de game-industrie, maar met een nieuwe stap wil het virtual reality-bedrijf ook Hollywood overnemen. Oculus VR, het bedrijf achter de bril, heeft namelijk een eigen filmstudio opgericht, genaamd Oculus Story Studio. De eerste film, genaamd Lost, is nu al te zien op het Sundance Film Festival, dat ieder jaar gehouden wordt in de Verenigde Staten. Hoewel de productie slechts vijf minuten duurt, zijn de aanwezigen best onder de indruk van de film: je kunt namelijk naar de dingen kijken die jij interessant vindt.

De short film is enkel te zien op het nieuwste prototype van Oculus Rift, genaamd Crescent Bay. In tegenstelling tot Development Kit 2, de voorgaande versie van de bril die nog in ontwikkeling is, heeft Crescent Bay wel oordoppen ingebouwd, waardoor de luisterervaring aanzienlijk is verbeterd. Ook heeft het prototype nieuwe en verbeterde sensoren aan boord, waardoor rondkijken nog gemakkelijker gaat dan voorheen. Op de afgelopen CES 2015-beurs stond Oculus VR met de nieuwste versie van de bril, maar daar zagen we weinig nieuws.

Hoewel Oculus Rift aanvankelijk als gaming apparaat aan het publiek werd getoond, is het niet vreemd om te zien dat de virtual reality-bril nu de stap maakt naar film. Facebook kocht Oculus VR vorig jaar voor twee miljard dollar en is daardoor eigenaar van de technologie; bestuursvoorzitter Mark Zuckerberg gaf al aan dat de bril meer potentie had en hij die potentie ook wil benutten, door onder andere dus naar films uit te breiden. Eerder ontwikkelde Oculus VR al de app Oculus Cinema, waarin kijkers zich in een virtuele bioscoop bevinden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.