Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nyko Data Bank voor PS4 geeft meer opslagruimte

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2015, 12:48 CategorieAccessoires

De Nyko Data Bank is misschien niet de mooiste PS4-accessoire die er is, maar het kan wel een goedkope oplossing voor meer ruimte bieden. Je moet er alleen wel zelf een 3,5 inch harde schijf bijkopen.

Nyko Data Bank voor PS4

Wij kunnen ons nog wel een tijd herinneren waarin we genoegen namen met opslagmedia voor spelcomputers (zoals de memory card) van 2MB of minder. En met de introductie de 500GB harde schrijven voor onder meer de PlayStation 3, konden we het ons haast niet voorstellen die schijf vol te krijgen met videogames. Maar tijden veranderen. Spelcomputers worden geavanceerder, spellen worden daardoor groter en de ruimte die een game nodig heeft om goed te kunnen lopen, lijkt met elke gamerelease op moderne consoles groter te worden.

Daardoor lijkt een harde schijf van 500GB ineens niets meer – zelf heb ik iets van 26 games op mijn Xbox One geïnstalleerd staan en heb er al drie moeten verwijderden omdat ik ruimte tekort kwam. Daarom is een goedkope oplossing voor extra schijfruimte vaak handig en Nyko heeft er één voor PlayStation 4-eigenaars: de Nyko Data Bank. Dat is in feite een omhulsel voor een goedkope 3,5 inch harde schijf, die snel je 500GB aan interne ruimte kan ophogen. Maar je moet dus wel een extra 3,5 inch harde schijf hebben (of er bijkopen).

Dit omhulsels wordt geleverd met alles dat je nodig hebt, voor een prijs van dertig of veertig dollar, zo maakte Nyko tijdens CES 2015 bekend. Je krijgt alles, behalve die schijf dus, maar op zich ben je, inclusief de aankoop van de Nyko Data Bank uiteindelijk goedkoper uit dan een snellere 2,5 inch harde schijf in de PS4 te installeren. De 3,5-variant is langzamer dan de 2,5 en onbekend is nog of het merkbaar gaat zijn tijdens het gamen, dus dat is nog even afwachten. Gelukkig zijn er in elk geval geen kabels waar we over kunnen struikelen. • Delen:

Reacties

 1. ZWGamemaster
  07 januari, 2015 om 13:46

  Wat een onzin.
  Als je een Seagate external drive haalt van 2TB voor 80euro en deze openhaalt vind je daarin een Samsung spinpoint T9 van 2TB. Deze past perfect in je PS4

 2. Len
  07 augustus, 2015 om 15:59

  zeker geen onzin! want de harde schijf voor 80 euro van 2TB die jij noemt is een HDD (traag)
  als je deze docking station op je PS4 monteerd kan er een 3,5 inch disk in (VAAK (niet altijd) goedkoper, en meer aanbod)
  en bij 3,5 inch zijn er ook SSD of SSHD schijven beschikbaar met VEEL opslagcapaciteit!
  deze schijven zijn VELE malen sneller dan de HDD variant die jij hierboven noemt..
  kijk maar op YouTube naar vergelijkingen! ze laden bij dragon age met een SSHD 2x opnieuw een game met quitten erbij in de tijd dat de HDD 1x de game laad vanuit het menu.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.