Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nieuwe muziekstreamingdienst Tidal beschikbaar in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2015, 19:05 CategorieStreamingdiensten

We kennen in Nederland al diverse streamingdiensten voor muziek, waarvan Spotify en Deezer de bekendsten zijn. Maar, als je op zoek bent naar betere kwaliteit is het aanbod kleiner. Daar komt echter langzaam aan verandering in. Vorig jaar werd Qobuz in Nederland gelanceerd en vandaag is het de beurt aan Tidal.

Muziek streamen is iets dat velen tegenwoordig graag doen maar de kwaliteit wisselt per dienst. Wanneer je gaat voor muziek in cd-kwaliteit of beter kun je inmiddels voor diensten als Qobuz kiezen en sinds vandaag ook voor Tidal, een dienst die door het Zweedse bedrijf Aspiro ontwikkeld is. De dienst streamt muziek in een kwaliteit van 1.411kbs, wat elk nummer zo’n 4- tot 50Mb groot maakt.

Voor onbeperkte toegang tot het, door experts geselecteerde, aanbod van Tidal moet 19,99 euro per maand betaald worden. Dit geeft niet alleen toegang tot 25 miljoen muzieknummer, ook tot meer dan 75.000 muziekvideo’s. De dienst lanceert apps voor iOS en Android, en tevens is er een desktopversie voor Windows en Mac OS X beschikbaar. In de apps en programma’s is het mogelijk een lagere kwaliteit in te stellen, om bandbreedte te besparen.  Verder is er integratie met diverse speakersystemen, waaronder de audiosystemen van Sonos.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.