Nickelodeon lanceert binnenkort online videostreamingdienst

29 januari 2015 1 Minuut 2 Reacties
nickelodeon

Viacom, het bedrijf achter Nickelodeon, heeft donderdag bekendgemaakt dat de kinderzender een online videostreamingdienst krijgt. De dienst zou geoptimaliseerd worden voor smart devices.

Nickelodeon krijgt online videostreamingdienst

Nickelodeon is de volgende televisiezender die voornemens is een betaalde abonnementendienst te lanceren. Dat heeft Viacom, het moederbedrijf van de kinderzender, donderdag bekendgemaakt; consumenten zouden naar de zender kunnen kijken, zonder daarvoor een kabelabonnement voor nodig te hebben. Nickelodeon is de volgende in lijn als het gaat om televisiezenders die de overstap van het traditionele model (kabeltelevisie) naar het moderne model (online videostreamingdienst) maakt.

Hoogstwaarschijnlijk doet Nickelodeon hier goed aan, omdat het lijkt dat er ruimte is voor een betaalde kindertelevisiezender. Zowel Netflix als Amazon hebben in de afgelopen maanden heel wat geïnvesteerd in kinderprogramma’s, dus het lijkt erop alsof er ook een markt voor is. Maar Nickelodeon lijkt het toch iets anders aan te pakken: de dienst wordt mobile first, wat betekent dat er, zoals het er nu op lijkt, bijvoorbeeld geen televisie app van verschijnt. Waarschijnlijk omdat veel jonge kinderen toch vaker achter tablets te vinden zijn.

Het is dus nog even afwachten of we de dienst ook op onze grotere schermen kunnen gebruiken. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je natuurlijk nog altijd een apparaat als Chromecast gebruiken, om het beeld van je tablet of smartphone over te zetten op je televisie. Onbekend is nog hoe de dienst gaat heten en hoe duur het gaat zijn. Eerder maakten zenders, die tot nu toe alleen met kabel te ontvangen waren, als HBO en CBS al bekend zich los te willen rukken van de kabel. Dit lijkt dus een nieuwe trend te worden.

Reacties (2)