Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix ziet Popcorn Time als een serieuze concurrent

Geschreven door
Geplaatst op26 januari 2015, 10:48 CategorieStreamingdiensten

De videostreamingdienst Netflix heeft aangegeven dat piraterij en met name Popcorn Time een grote bedreiging vormt voor de service. Netflix noemt Popcorn Time ‘een serieuze concurrent’.

Netflix en Popcorn Time

Eén van de grote voordelen van een dienst als Netflix, is dat je met een druk op de knop toegang hebt tot honderden series en films, die je voor één bedrag per maand kunt bekijken, waar en wanneer je maar wil. En in goede kwaliteit ook nog. In vergelijking met films illegaal online streamen, zitten er geen haken of ogen aan (even los van het verschil in aanbod). Maar streamingdienst  Popcorn Time doet hetzelfde, biedt meer info en een groter assortiment aan én is volledig gratis – maar ook illegaal, ook al zit het in een gigantisch grijs gebied.

Netflix verwijst naar een Google Trends-grafiek, gebaseerd op Nederlandse zoekresultaten, waarin te zien is hoe vaak mensen op termen als Netflix, HBO en Popcorn Time zoeken. In de afgelopen zes maanden is de term Popcorn Time significant vaker gebruikt en staat daardoor nu op gelijke hoogte met Netflix, ver boven HBO. Netflix noemt deze data ontnuchterend. En dat is te begrijpen, aangezien Popcorn Time de potentie heeft om marktaandeel weg te snoepen van de streamingdiensten die wel geld voor de service vragen.

Popcorn Time is een illegaal alternatief voor het streamen van films en series, ontstaan uit het idee dat de filmindustrie gigantisch achterloopt als het om releases gaat. De ontwikkelaars achter de dienst vinden dat services zoals Netflix niet in staat zijn consistente release van nieuwe producties te leveren in alle gebieden waar het bedrijf actief is – het feit dat mensen met een omweg vanuit Nederland het Amerikaanse aanbod kunnen kijken, is daar het bewijs van, aldus Popcorn Time. Iets dat Netflix momenteel probeert tegen te gaan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.