Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix streamt straks HDR 4K-content

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2015, 17:43 CategorieStreamingdiensten

Daar waar streamingdienst Netflix vorig jaar streaming in 4K introduceerde, introduceert Netflix dit keer streaming in HDR 4K. Onder andere de serie Marco Polo was al in HDR 4K te zien tijdens CES 2015.

Netflix en HDR 4K

Dit jaar wil streamingdienst Netflix videocontent in HDR 4K gaan aanbieden. HDR staat voor high dynamic range: content die met een HDR-camera geschoten is, toont zowel zeer donkere als zeer heldere beelden veel beter dan reguliere HD-content. Het zorgt ervoor dat je sommige beelden veel beter kunt bekijken en dat niet iets veel te donker of veel te licht is. Je zou kunnen stellen dat de beelden veel beter in balans zijn en dichterbij de natuurlijke weergave komen. Het komt je kijkervaring in elk geval ten goede, mits je televisie geschikt is om met 4K-content om te gaan. Eigenlijk moet je tv ook HDR-weergave ondersteunen, zoals de nieuwe high-end toestellen van LG, maar volgens Netflix is ook op andere tv’s verschil merkbaar.

Wanneer Netflix precies met HDR 4K-content op de proppen komt, is helaas nog niet bekend. Omdat Netflix op LG op het podium stond toen het dit bekendmaakte, gaan tech-experts ervan uit dat de nieuwe content live gaat wanneer LG met zijn nieuwe televisies op de markt komt. Netflix werkt namelijk samen met LG aan HDR 4K-programmering, net zoals Netflix dat vorig jaar deed met 4K-series. Netflix’ Greg Peters, verantwoordelijk voor partnerschappen, omschrijft de beeldkwaliteit als volgt: “So not just more pixels, but better pixels”.

Hier houdt de samenwerking tussen LG en Netflix echter niet op. LG is ook één van de eerste fabrikanten die in aanmerking komt voor het deze week geïntroduceerde Netflix-vriendelijke keurmerk voor televisies. Tv’s met die keurmerk bevatten de applicatie Netflix al standaard en voldoen aan de eisen die Netflix stelt voor de beste kijkervaring. Het keurmerk moet mensen meegeven dat ze een meer dan uitstekende Netflix-service kunnen gebruiken op hun nieuwe televisie – dat is het uiteindelijke doel van het bedrijf.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.