Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix produceert vier films van Togetherness-makers

Geschreven door
Geplaatst op26 januari 2015, 9:51 CategorieStreamingdiensten

Netflix is voornemens om vier films te produceren van de makers van de HBO-serie Togetherness. Wanneer de films verschijnen, is onduidelijk. De vier films zouden wel tijdelijk in de bioscoop te zien moeten zijn.

Netflix en de gebroerders Duplass

Netflix is aanwezig op het Sundance Film Festival, dat gehouden wordt van 22 januari tot en met 1 februari, om nieuwe films te checken die mogelijk aan het assortiment van de streamingdienst worden toegevoegd. De eerste deal die het bedrijf daar maakt, gaat over vier films die nog geproduceerd moeten worden. Netflix zou namelijk van plan zijn om vier films te produceren van de gebroeders Duplass, die HBO-kijkers kennen van de serie Togetherness. Alle vier de films zouden eerst een tijdelijk in de bioscoop te zien zijn.

Dat is voor Netflix ongebruikelijk, aangezien de dienst geen fan is van release windows – maar we kunnen ervan uitgaan dat het niet gaat om een lange periode. Mark en Jay Duplass zijn ooit begonnen met goedkope en kwalitatief lage komedieproducties, maar worden steeds bekender en werken steeds vaker met bekende acteurs. De gebroeders Duplass staan bekend om hun films die je snel kunt kijken (ze zijn vaak kort en hebben betrekking op een klein drama), wat waardevol is voor Netflix: het is immers unieke content.

Dit lijkt wellicht een vreemde stap voor het Netflix zoals we dat nu kennen, maar dat is het niet. Toen Netflix in 2000 begon met het opkopen van films voor zijn dienst, bestond het assortiment grotendeels uit indie films: films die zonder grote productiestudio zijn gemaakt. Nu biedt Netflix ook heel veel grote producties aan, omdat het meer en groter wil. Met deze stap wil Netflix laten zien dat ze die periode nog niet vergeten zijn. Wanneer de vier films op Netflix verschijnen, is echter nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.