Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix lanceert keurmerk voor Netflix-vriendelijke televisies

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2015, 10:29 CategorieLcd en led tv's

Netflix is voornemens een eigen keurmerk te gebruiken, waarmee de streamingdienst aangeeft welke tv’s het meeste Netflix-vriendelijk zijn. Zodoende hoopt Netflix natuurlijk aan meer abonnees te komen.

Netflix raadt televisies aan

Waarschijnlijk probeert Netflix met zijn volgende stap mee te geven dat televisies ook geschikt zouden moeten zijn voor Netflix, aangezien de streamingdienst van plan is televisies aan te raden die ‘Netflix-vriendelijk’ zijn. Dit ‘onafhankelijke’ keurmerk test een televisie op dingen als de snelheid waarmee hij aangaat, hoe lang het duurt voordat de app lanceert en hoe snel video playback doorgaat. Ook wordt er gekeken naar zaken zoals het menu en andere features die een gebruikerservaring kunnen verbeteren of verslechteren.

Mocht een televisie slagen en bestempeld worden als ‘Netflix-vriendelijk’, dan krijgt het een mooie sticker van de streamingdienst, en krijgt Netflix natuurlijk de kans om meer in de spotlight te staan, terwijl fabrikant kunnen rekenen op extra reclame. Netflix wil echter duidelijk maken dat er geen geld wordt betaald voor het behalen van het keurmerk. Het keurmerk moet mensen meegeven dat ze een meer dan uitstekende Netflix-service kunnen gebruiken op hun nieuwe televisie – dat is het uiteindelijke doel van het bedrijf.

Dit nieuws kwam naar buiten tijdens de perspresentatie van LG op CES 2015. Dat verklaart wellicht waarom we Samsung niet op de lijst met televisiemerken zien staan, aangezien LG en Samsung rivalen zijn op de televisiemarkt. Sony, LG, Sharp, VIZIO en Roku staan wel op die lijst met televisiefabrikanten. De eerste tv’s met dit logo worden in de lente verwacht in Noord-Amerika. Tegen die tijd zal de dienst nog de volledige lijst met punten vrijgeven waar die tv’s aan moeten voldoen. Er is nog niets gezegd over Europa.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.