Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix groeit naar 39 miljoen abonnees

Geschreven door
Geplaatst op21 januari 2015, 10:44 CategorieStreamingdiensten

Netflix heeft bekendgemaakt dat de streamingdienst meer dan 39 miljoen abonnees wereldwijd heeft en dat er meer plannen zijn om te groeien. De komende twee jaar wil Netflix het internationaal beter gaan doen.

Netflix heeft 39,1 abonnees

In het vierde kwartaal van 2014 heeft Netflix in totaal 4,3 miljoen abonnees erbij gekregen, waarvan 1,9 miljoen in de Verenigde Staten en 2,43 internationaal. Hoewel de groei in Noord-Amerika stagneert (vorige jaar behaalde de streamingdienst 2,3 miljoen in dezelfde periode), is het wel zo dat Netflix de verwachting van in totaal vier miljoen abonnees overschreden heeft. In de komende twee jaar wil Netflix de focus op het buitenland leggen: in 2017 moeten tweehonderd landen toegang hebben tot de dienst. Nu zijn dat er vijftig.

Binnen vijf jaar wil Netflix wereldwijd beschikbaar zijn. Directeur Reed Hastings is voornamelijk blij met de groei op de markten waar Netflix als eerste verscheen: waaronder Latijns-Amerika, Canada en Scandinavië. Die zijn namelijk eindelijk winstgevend. Hastings denkt dat het komt doordat mensen eindelijk gewend zijn aan het idee een app te starten, serie uit te kiezen en te kijken waar en wanneer ze maar willen. Het geeft hem en het bedrijf het idee dat Netflix een mooie toekomst tegemoet gaat wanneer het wereldwijd beschikbaar is.

Deze week voegt Netflix in Nederland onder andere de serie The Walking Dead toe. Je kunt die serie nu tot en met het vierde seizoen bekijken. Hoewel dit soort grote series natuurlijk mensen trekt naar de dienst, maakt dit het nog niet uniek. Daarom blijft Netflix vastberaden als het gaat om eigen producties. Hastings geeft aan dat die series de investering waard zijn en meer opleveren dan gelicenseerde content. Maar zoals altijd geeft Netflix daar geen cijfers over vrij, dus we weten niet hoe goed eigen shows het doen tegenover geleende content.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.