Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

MHL krijgt nieuwe standaard voor 8K-media

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2015, 11:54 CategorieAccessoires

Content in 8K-resolutie is er nog niet maar toch heeft het MHL Consortium, de organisatie achter de MHL-techniek, een nieuwe standaard onthuld voor het doorgeven van 8K Ultra HD-content. De nieuwe standaard krijgt de naam superMHL mee en moet het mogelijk maken media in 8K-resolutie met 120 frames per seconde door te sturen.

MHL kijkt verder dan de nabije toekomst waarin 4K een grote rol zal spelen en zet dus al in op de volgende stap. De superMHL-standaard voorziet in een nieuwe specificatie en connector waarmee 8K-materiaal op je apparaten in huis weergegeven kan worden. Daarbij biedt de nieuwe standaard de mogelijkheid mobiele apparaten sneller op te laden en worden nieuwe audioformaten ondersteund.

Als je mobiele apparaten gebruikt dan ken je de MHL-aansluiting waarschijnlijk al; een microUSB-naar-HDMI-connectie waarmee het beeld van je smartphone of tablet op tv weergegeven kan worden. Maar, MHL is niet alleen geschikt voor mobiele apparaten. Volgens het consortium moet het in de toekomst ook verschijnen op laptops, settopboxes, Blu-ray spelers en andere home cinema-producten.

Fabrikanten die de superMHL-standaard willen integreren in producten moeten aan flink wat eisen wat betreft de hardware voldoen om, volgens het consortium, ‘superieure kleuren, een hoog contrast en een natuurlijk beeld’ weer te geven. Gelukkig is superMHL met terugwerkende kracht compatibel met de eerdere MHL-standaarden en connectors.

Lees meer over beeld van smartphone of tablet op tv weergeven met MHL.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.