Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Marantz introduceert NA6005 netwerkaudiospeler met high-res audio

Geschreven door
Geplaatst op14 januari 2015, 14:16 CategorieMediaspelers

Marantz heeft vandaag de komst van zijn NA6005 netwerkaudiospeler aangekondigd als aanvulling op de PM6005 versterker en de CD6005 cd-speler. Deze audiospeler biedt toegang tot digitale muziekbronnen voor bestaande stereocomponenten. Ook is de NA6005 voorzien van WiFi en Bluetooth-technologie.

Marantz NA6005

De NA6005 is gebaseerd op zijn grote broers NA-11S1 en NA8005 en beschikt over verschillende technologieën uit de reference-class. De behuizing is volgens de fabrikant zeer stevig gemaakt en de stroomvoorziening extra sterk. Dankzij de hoogwaardige digitaal-naar-analoog-omzetter en de uitgangsbuffer moet de NA6005 audiozuiverheid garanderen. Het audiocircuit maakt gebruik van Marantz’ HDAM- en HDAM-SA2 in een hybride configuratie voor lage ruis en hoge snelheden zodat tegelijkertijd gedetailleerde en krachtige audioweergave geboden moet worden.

De Marantz NA6005 wordt via de ingebouwde WiFi of Ethernet-poort aangesloten op een thuisnetwerk voor toegang tot internetradiozenders en Spotify Connect. Het systeem ondersteunt daarbij Apple AirPlay waarmee gebruikers iTunes-muziek vanaf een Mac of pc en rechtstreeks vanaf hun iPhone, iPad of iPod touch kunnen streamen. Dankzij de DLNA 1.5-compatibiliteit kun je ook lokale bestandsbibliotheken openen op een NAS-apparaat (Network Attached Storage) of een computermediaserver en talloze audiobestandstypen afspelen, zoals WAV, WMA, MP3 en AAC. Daarnaast kan de NA6005 audiobestanden met hoge resolutie afspelen, waaronder DSD 2,8 MHz/5,6 MHz, FLAC 192/24, WAV 192/24, AIFF en ALAC.

Marantz-NA6005-2

De USB-ingang biedt ruimte voor externe opslagmedia en er kan een iPhone of iPad op aangesloten worden. Dankzij Bluetooth kan vanaf nagenoeg ieder draagbaar apparaat muziek gestreamd worden. Ook is er een digitale optische ingang opgenomen voor aansluiting op een tv of decoder. Alles is te bedienen via het grote display of de nieuwe speciale Marantz HiFi Remote App.

Prijs en beschikbaarheid

De NA6005 is eind januari verkrijgbaar in zwart of zilver-goud bij bevoegde Marantz-dealers met een adviesprijs van 599 euro.


€ 578,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.