Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG lanceert nieuwe draadloze soundbars voor flatscreen tv’s

Geschreven door
Geplaatst op10 januari 2015, 12:30 CategorieLuidsprekers

Langzaam maar zeker krijgen we steeds meer informatie over de home cinema-producten die de grote fabrikanten dit jaar naar Europa brengen. LG heeft al bekendgemaakt met nieuwe 4K Ultra HD tv’s te komen en brengt een volledige oled tv line-up naar Europa. Daarnaast komt de Koreaanse fabrikant met nieuwe soundbars.

LG heeft tijdens CES 2015 verschillende nieuwe audiosystemen gepresenteerd, waaronder twee nieuwe draadloze soundbars. Deze kunnen zonder kabels gekoppeld worden met een tv van de Koreaanse fabrikant. Natuurlijk is er ook een bekabelde mogelijkheid, wanneer de tv van een ander merk is of je tv geen recent model is.

Het nieuwste soundbar-model is de LAS950M, een speaker met een vermogen van 700 Watt. De soundbar kan volgens LG een 7.1-kanaals virtueel surround-geluid weergeven en is voorzien van een draadloze subwoofer. Een stapje lager zien we de LAS750M, een soundbar met een vermogen van 360 Watt en een 4.1-kanaals virtueel surround-geluid. Beide systemen beschikken over WiFi en Bluetooth voor het streamen van muziek en bieden ondersteuning voor 24-bit HD-audio.

LG-2015-soundbar

Daarbij kunnen de speakers geïntegreerd worden in een multiroom-systeem van LG, bestaande uit kleinere speakers die door het hele huis geplaatst kunnen worden. Eén van deze speakers is de NP8350, een kleine 20 Watt speaker die ook draadloos met een LG tv verbonden kan worden, bijvoorbeeld als achterspeaker in een surround-opstelling met een van de hierboven genoemde LG soundbars.

Wanneer de nieuwe audiosystemen naar Europa komen en wat ervoor betaald moet worden is vooralsnog onduidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.