LG kondigt 7 4K oled-televisies aan

05 januari 2015 2 Minuten 3 Reacties
lg-oled-tv

LG kondigt tijdens zijn persconferentie op CES 2015 aan te werken aan maar liefst zeven verschillende oled-televisies. Ze verschijnen in allerlei soorten en maten, maar niet onder de 55 inch.

LG oled-televisies

Consumentenelektronicafabrikant LG is nog niet voornemens de oled-televisie achter zich te laten, als we de presentatie op de CES 2015-beurs mogen geloven. Daar liet de fabrikant namelijk weten bezig te zijn aan maar liefst zeven verschillende modellen binnen een nieuwe serie, die we in 2015 op de markt mogen verwachten. Hoewel veel mensen van mening zijn dat oled wellicht nog veel te duur is om het toe te passen op de manier waarop bijvoorbeeld lcd- en led-televisies worden gebruikt, laat LG zich daar niet door tegenhouden.

Je kunt een hoop kanten op met de nieuwe LG-televisies, maar wees wel bereid je portemonnee te trekken. Je kunt kiezen voor een 55 inch-model met een ‘zwevende’ basis, 65 inch-gebogen variant en de gigantische 77 inch 4K oled gebogen televisie. Daarnaast heb je nu twee gebogen modellen van 55 inch en 77 inch, plus twee platte versies van de 65 inch-tv. Vorig jaar kostte een LG 4k oled-televisie, het kleine formaat, zo’n 12.000 dollar in Korea – het goedkoopste model ging weg voor 3500 dollar, maar dan kreeg je ‘slechts’ 1080p.

Alle nieuwe oled-televisies beschikken over een 4K Ultra HD-resolutie, een nieuw design met dunnere behuizing en doorzichtige voet en een audiotechnologie van Harman Kardon. Daarbij draaien de tv’s draaien op het nieuwe WebOS 2.0 platform.

Hoewel LG er dus klaarblijkelijk voor gekozen heeft om door te gaan met oled, naast hun andere producten natuurlijk, zien we toch dat andere fabrikanten voorzichtiger zijn met die techniek. Zo gaf Samsung aan dat oled nog niet geschikt is voor de consumentenmarkt en dus nog niet mainstream is, terwijl Sony aangaf zich liever te willen concentreren op de beter verkopende lcd-tv’s. En hoewel die oled-televisies er fraai uitzien en mooie prestaties leveren, blijft het voor het gros van de mensen bij kijken, kijken en niet kopen.

Bekijk de volledige LG 2015 oled tv line-up.

Reacties (3)