Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geen webOS 2.0 voor LG smart tv’s uit 2014

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2015, 16:16 CategorieSmart tv's

Er werden al wat discussies over gevoerd, met tegenstrijdige antwoorden, maar LG heeft vandaag uitsluitsel gegeven op de vraag of smart tv’s uit 2014 een upgrade naar webOS 2.0 krijgen. Helaas is het slecht nieuws voor eigenaren van een 2014 webOS tv. Deze modellen krijgen geen upgrade.

LG heeft deze week tijdens CES 2015 webOS 2.0 aangekondigd. Deze nieuwe versie van het in 2014 gelanceerde webOS staat met name in het teken van snelheidsverbeteringen maar er zijn ook kleine verbeteringen in het design doorgevoerd, waaronder een nieuw snelmenu. De grote vraag was of dat ook de tv’s uit 2014 een upgrade naar webOS 2.0 zouden krijgen.

Tegenover Tweakers laat een woordvoerder van LG weten dat deze modellen uit 2014 helaas geen upgrade naar webOS 2.0 krijgen. De reden hiervoor is dat webOS 2.0 op snelheidsverbeteringen gericht is en dat de nieuwe software in combinatie met oudere tv’s dit niet zou kunnen waarmaken. De 2015 webOS tv’s krijgen naar nieuwe software ook een krachtigere processor.

Eigenaren van een 2014 LG smart tv kunnen echter nog wel kleine updates verwachten. Deze moeten de stabiliteit, de beveiliging en de snelheid van de betreffende modellen verbeteren. Deze updates werden afgelopen jaar ook al een aantal keer uitgerold en worden automatisch door de tv geïnstalleerd.

  • Delen:

Reacties

  1. s Koole
    22 april, 2015 om 22:54

    Volgens Cnet heeft Lg bevestigd dat de 2014 modellen toch een update krijgen naar webOs 2. Lg zou dus op zijn schreden terug gekomen zijn.

    http://www.cnet.com/news/lg-updates-2014-tvs-to-web-os-2-0/

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.