Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dolby Vision komt naar Blu-ray films Warner Bros

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2015, 10:24 CategorieBlu-ray

Als je een 4K Ultra HD tv hebt dan wacht je waarschijnlijk met smart op de eerste Ultra HD Blu-ray discs, maar er is meer dan alleen een hogere resolutie. Vorig jaar werd Dolby Vision geïntroduceerd en dit jaar kunnen we de eerste Blu-ray films verwachten die met deze standaard gemasterd zijn.

Dolby laboratories en Warner Bros Home Entertainment hebben bevestigd dat de nieuwe 4K Ultra HD home cinema releases van de filmstudio dit jaar in Dolby Vision uitgebracht worden. Onder meer de films The Lego Movie, Edge of Tomorrow en Into the Storm worden gemasterd in Dolby Vision. Deze films zijn niet opgenomen met deze standaard in gedachten maar kunnen wel omgezet worden, vergelijkbaar met wat sommige filmstudio’s met 3D-films deden en doen.

Dolby Vision is een door Dolby ontwikkelde standaard waarmee de visuele ervaring verbeterd moet worden, van productie tot weergave op tv. De standaard zorgt voor een groter kleurbereik en een hogere helderheid maar om dit te kunnen weergeven moet het display, de tv, wel ondersteuning voor Dolby Vision bieden. De eerste compatibele tv’s moeten later dit jaar op de markt verschijnen.

In Nederland is onlangs de eerste bioscoopzaal met een Dolby Vision-uitrusting geopend. Bezoekers krijgen hier een indrukwekkendere bioscoop-ervaring door onder meer een verbeterde opstelling, zwevende audio-objecten en Dolby Vision projectoren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.