Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dailymotion lanceert eigen live-streaming gaming platform

Geschreven door
Geplaatst op14 januari 2015, 15:30 CategorieStreamingdiensten

De videowebsite Dailymotion lanceert zijn eigen live-streaming gaming platform en gaat daarmee de concurrentie aan met Twitch, dat onlangs nog is gekocht door Amazon.

Dailymotion versus Twitch

Dailymotion heeft zijn eigen live-streaming gaming platform aangekondigd: Dailymotion Games. Met deze zet wil Dailymotion het opnemen tegen Twitch: de live-streamingdienst die Amazon vorig jaar had gekocht voor bijna 1 miljard dollar. Dailymotion wil met zijn service hetzelfde bereiken als Twitch: zowel de casual als de hardcore speler een platform geven waarop zij hun gaming skills kunnen laten zien. De site geeft aan dat de gaming-sectie goed is voor 180 miljoen videoviews en elf miljoen unieke bezoekers per maand.

Met zulke statistieken ontloopt de videosite de gamesectie van YouTube niet veel. Maar zo groot als Twitch is het nog niet. De komende maanden wil Dailymotion blijven investeren in het e-sports-domein, zodat “die gewaardeerde contentproducenten de aandacht en erkenning krijgen die ze verdienen”. De website heeft een aantal grote gamewebsitenamen aan zich verbonden, zoals IGN, Gamespot, JeuxVideo en Gamekult – allemaal websites die op dagelijkse basis content genereren en zodoende zichzelf en Dailymotion een handje helpen.

Wil je kijken wat er zoal gestreamd wordt? Dan kun je dat via je PlayStation 4 doen door de app uit de PlayStation Store te halen. Je kunt ook de Dailymotion Games-app downloaden vanuit de Google Play Store en App Store. Hoewel deze dienst het moeilijk gaat krijgen tegenover Twitch, die het leger, marketingteam en geld van Amazon achter zich heeft, hoeft dat niet te betekenen dat we het platform meteen moeten opgeven. Geef het wat tijd, bekijk eens een video en, wanneer je wat tijd over hebt, doe gezellig mee op http://games.dailymotion.com/.

  • Dailymotion Games
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.