B&O onthult Beovision Avant 75

07 januari 2015 1 Minuut 3 Reacties
Beovision Avant 75

Bang & Olufsen breidt de Beovision Avant-lijn uit met een 75 inch-televisie. Er is al een 85 inch- en een 55 inch-versie op de markt. De 75 inch-variant lijkt, op z'n andere maat na, niet anders te zijn dan de bestaande modellen.

Beovision Avant 75

In 2014 zagen we Bang & Olusfen de Beovision Avant-serie nieuw leven in blazen met de Ultra HD-televisies. Dit jaar brengt B&O er nieuwe variant uit binnen die serie, zo kondigt de fabrikant aan op CES 2015. Het gaat hier om een tv met 75 inch aan beeldformaat. B&O geeft aan dat de HD-content er heel mooi op uit ziet, “ook al is er nog niet zo veel van aanwezig, maar we verwachten dat dit de komende maanden verandert”, aldus het bedrijf, dat duidelijk inzet op de toekomst met zijn luxueuze televisies.

De Beovision Avant 75 heeft, net als z’n grotere broer de Avant 85, een LED backlight. Het scherm kan contrasten kleurrijker en de kleur zwart dieper weergeven dankzij een dim-systeem dat op specifieke niveau kan bepalen wanneer een pixel kleur of zwart weergeeft. De 55 inch-versie gebruikt een meer standaard led-scherm. De Beovision Avant 75 is slechts 2 keer 8 cm groter dan de voormalige 55 inch BeoVision 7-55 en 65 inch BeoVision 4-65. Net zoals andere Avant-modellen, kan de Avant 75 op een standaard neergezet worden of aan de muur worden gehangen.

Bang & Olusfen maken meteen van de gelegenheid gebruik om aan de kondigen dat de BeoRemote-applicatie, verkrijgbaar voor iPhone en iPad en Android-smartphones en -tablets, van een update is voorzien. Eén van de nieuwe features is MyButtons, waarmee gebruikers zelf kunnen bepalen hoe de Avant wordt opgestart – bijvoorbeeld in een muziek-app. Verder heeft de BeoRemote-app een grafische update gekregen laat het nu de kanalen op het scherm zien.

Prijs en beschikbaarheid

De Bang & Olufsen Beovision Avant 75 is vanaf februari verkrijgbaar voor een prijs van 13995 euro. De gemotoriseerde standaard en het ophangsysteem is verkrijgbaar voor 2095 euro.

Reacties (3)