Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Acer kondigt HD-projector met interne Chromecast dongle aan

Geschreven door
Geplaatst op3 januari 2015, 20:50 CategorieProjectors

Acer heeft vandaag de Acer H7550ST onthuld, een Full HD-projector met 20-W stereogeluid en een ingebouwde Chromecast dongle. Daarmee kun je direct apps op de project afspelen, door bijvoorbeeld je smartphone als speler te gebruiken.

Acer H7550ST

Acer heeft vandaag in Las Vegas de Acer H7550ST-project onthuld. De Acer H7550ST is een HD-projector die in staat is schermen van 2,5 meter diagonaal te maken (100 inches), vanaf 1,5 meter van de muur of scherm vandaan. Dit is mogelijk dankzij short-throwtechnologie, een hoge helderheid van 3000 lumen en een beeldverhouding van 16:9. De Acer H7550ST heeft verder twee speakers van 10 watt aan boord, die allebei beschikken over DTS-geluidstechnologie, zonder al te veel storing te veroorzaken.

Daarnaast heeft de Acer H7550ST een onzichtbare adapter ingebouwd, die gegevens van een smartphone, pc of Chromebook draadloos overbrengt en projecteert. Daarvoor kan de Chromecast van de gebruiker worden gebruikt, maar ook een MWA3 MHL-dongle van Acer of een Acer WirelessHD-kit, die films in Full HD 3D en 60 Hz projecteert en waarvoor geen instellingen hoeven te worden aangepast als deze via HDMI wordt aangesloten op een mediaspeler. Die ingebouwde dongle maakt deze projector heel gebruiksvriendelijk.

Voor nog meer luistermogelijkheden kan de H7550ST geluid ook streamen naar een draadloze Bluetooth-headset, -sound bar of -luidspreker. Bovendien kunnen via de twee geluidsingangen ook extra luidsprekers worden aangesloten, voor krachtig surroundgeluid. Met een 16.000: 1 contrast ratio en Full HD (1920 x 1080p) resolutie, zou de Acer H7550ST heldere, levendige beelden op een groot scherm, zelfs binnenshuis met daglicht moeten projecteren. Ook donkere scènes van een film of serie zouden voor deze projector geen uitdagingen bieden.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De Acer H7550ST short-throw-projector is met ingang van maart 2015 verkrijgbaar vanaf € 999,-.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.