Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

2015 tv’s krijgen VP9-codec voor streamen 4K-video’s YouTube

Geschreven door
Geplaatst op12 januari 2015, 16:23 CategorieLcd en led tv's

De vaste bezoeker en de bezitter van een 4K Ultra HD tv zal vast en zeker de HEVC (H.265) codec kennen, een standaard die nodig is om gecomprimeerd 4K-materiaal van onder meer Netflix te bekijken. Echter, Google gebruikt een andere codec voor 4K-materiaal op YouTube. Deze VP9-codec wordt vanaf dit jaar eindelijk breed ondersteund.

Tijdens CES 2014 liet Google al weten voor de eigen VP9-codec te kiezen voor het streamen van 4K Ultra HD-video’s maar geen enkele tv bood afgelopen jaar ondersteuning voor de standaard. Daar komt volgens Google in 2015 verandering in. Maar liefst 26 partners, fabrikanten van verschillende av-apparaten, zouden volgens de internetgigant ondersteuning gaan bieden.

Alle grote fabrikanten van televisies, waaronder Samsung, Sony, LG, Sharp en Philips, brengen dit jaar zowel de HEVC- als de VP9-codec naar smart tv’s. Hierdoor wordt het mogelijk 4K-content van zowel streamingdiensten als Netflix als video’s van YouTube in 4K-resolutie weer te geven. Google speelt het echter wel slim want tv’s die uitgerust worden met Android TV, het smart tv-platform van Google, worden verplicht de standaard te ondersteunen. Onder meer Sony, Philips en Sharp hebben Android TV’s aangekondigd tijdens CES 2015.

Alle tv’s die in 2015 naar Nederland komen vind je in het 2015 home cinema overzicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.