Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox Live op Xbox 360 beperkt bereikbaar

Geschreven door
Geplaatst op6 december 2014, 10:05 CategorieGaming

Mocht je momenteel op Xbox Live proberen te komen op je Xbox 360-spelcomputer, dan kun je problemen met het inloggen tegenkomen. Het schijnt namelijk dat er een hackersgroep actief is die daar de verantwoordelijkheid voor neemt.

Xbox Live

Mocht je dit weekend van plan zijn lekker te gamen of wat films of series te streamen op je Xbox 360, dan kan dat plan nog wel eens in het water vallen. De Xbox Live-dienst, waarmee je dus toegang krijgt tot streamingdiensten en online gaming, heeft momenteel last van wat problemen, waardoor het mogelijk is dat je niet kunt inloggen met in je Xbox Live-profiel (je Gamertag) of de online diensten kunt openen. Dit is al de tweede keer deze week. Afgelopen maandag was er ook al een probleem, maar dat werd snel opgelost.

Dus hopelijk lost Microsoft ook dit probleem lekker snel op, zodat iedereen met een Xbox 360 weer kan doen waar-ie zin in heeft, zonder last te hebben van een kinderachtige hackersgroep die Microsoft een lesje wil leren door de klanten aan te pakken. In dit geval gaat het om de hackersgroep Lizard Squad. Mocht je nog nooit van hen gehoord hebben, dan is dat goed mogelijk. De groep werkt redelijk low key, maar claimt de laatste tijd wel via Twitter een hoop van die hacks op. Maar of dat echt zo is, valt te betwijfelen.

Want Lizard Squad gooit alleen een tweet de deur uit wanneer een service of dienst al offline gehaald is, waardoor nu het idee ontstaan is dat deze ‘hackersgroep’ hacks claimt die eigenlijk geen hacks zijn – mogelijk zijn het normale storingen waar zo’n dienst dan last van heeft. Er wordt dan online ook best lacherig gedaan over de Lizard Squad. Wanneer Microsoft het probleem met Xbox Live verholpen heeft, is nog niet bekend. Xbox One-eigenaars hebben echter nergens last van; die kunnen gewoon doorgaan met gamen en kijken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.