Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Vimeo ondersteunt 4K video maar niet voor streaming

Geschreven door
Geplaatst op9 december 2014, 12:15 CategorieStreamingdiensten

Voor veel filmprofessionals is Vimeo het ideale alternatief voor YouTube maar op het gebied van 4K-ondersteuning liep Vimeo nog achter. Daar komt nu echter verandering in maar niet op de manier die je wellicht verwacht. Vimeo maakt het vooralsnog namelijk alleen mogelijk 4K-video’s te downloaden.

Vimeo is een platform dat te vergelijken is met YouTube maar wordt vooral door professionals gebruikt om hun indrukwekkende producties te vertonen. Je zou zeggen dat voor die producties een hogere resolutie juist snel ondersteund moet worden maar het is pas sinds deze week mogelijk om video’s daadwerkelijk in 4K-resolutie te bekijken.

De dienst kiest er echter voor om 4K-video’s voorlopig alleen als download beschikbaar te stellen. Dit betekent dat het niet mogelijk is om een video in volledige 4K-resolutie te streamen in je browser venster. Toch geeft Vimeo wel aan dat er aan de streaming-mogelijkheden gewerkt wordt, al is niet duidelijk wanneer we deze kunnen verwachten.

Als reden voor het vooralsnog alleen laten downloaden van 4K-video’s geeft Vimeo dat breedband providers nog niet voldoende ondersteuning voor hoge snelheden bieden, iets dat vereist is om video’s in een hoge resolutie naar je tablet, pc of tv te streamen.

Lees meer over wat 4K Ultra HD precies is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.