Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Transparante tegels op Xbox One gespot

Geschreven door
Geplaatst op15 december 2014, 10:46 CategorieGaming

Tijdens een live streamingsessie van Major Nelson, de martetingman van Xbox One, zijn er transparante tegels op Xbox One gespot. Onduidelijk is nog of dit überhaupt een feature wordt en zo ja, wanneer we die transparante tegels dan mogen verwachten.

Xbox One

Wanneer je een fervent of casual gebruiker van een platform van Microsoft bent, hetzij pc, smartphone, tablet of spelcomputer, dan ben je inmiddels bekend met de Metro-interface. De Metro-interface kenmerkt zich door het gebruik van grote en minder grote tegels op het scherm, die allemaal weer een andere functie presenteren. Hoewel die tegels vaak veel ruimte opeisen en er daardoor niet veel ruimte is voor veel meer apps, is het wel zo dat je het net zo overzichtelijk kunt indelen als je zelf wil (behalve op Xbox One, toevallig).

xbox-one-transparante-tegels

Tot nu toe is het zo dat we op Xbox One met tegels te maken hebben die een eigen kleur of afbeelding hebben. Mocht je de vorige update hebben binnengehaald en gebruikmaken van de optie een eigen afbeelding in te stellen als achtergrond (bijvoorbeeld een achievement of willekeurige foto), dan heb je ongetwijfeld bedacht dat je er maar bar weinig van ziet, omdat al die tegels in de weg zitten. Waarschijnlijk is dat ook in Redmond opgevallen, want eind vorige week doken daar ineens transparante tegels op, waardoor je die achtergrond kon zien.

Tijdens een live stream van de marketingman van Xbox One, die de gamertag Major Nelson heeft, kregen we alvast een kijkje in de mogelijke toekomst voor die tegels, die wellicht dezelfde aanpassing kunnen krijgen als we op Windows Phone voorbij zagen komen; daar hebben gebruikers inmiddels de optie de tegels te voorzien van een transparante laag, zodat afbeeldingen beter tot hun recht komen. Onduidelijk is nog wanneer we deze feature kunnen gebruiken, omdat Microsoft hier formeel nog niets over heeft bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.