Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Streamingdienst Wuaki brengt 4K-content naar Europa

Geschreven door
Geplaatst op1 december 2014, 16:45 CategorieStreamingdiensten

Afgezien van Netflix is er in Nederland nog geen enkele streamingdienst beschikbaar die content in 4K Ultra HD-resolutie aanbiedt maar mogelijk komt daar binnenkort verandering in. Het Spaanse Wuaki.tv komt namelijk begin volgend jaar naar meerdere Europese landen.

Wuaki.tv, een streamingdienst uit Spanje, is vanaf vandaag beschikbaar in Frankrijk en Duitsland. De dienst biedt naast een groot aantal films en series in HD-resolutie ook content in 4K Ultra HD-resolutie aan. Het bedrijf is ook druk bezig met de verdere uitrol in Europa, te beginnen met het Verenigd Koninkrijk.

De dienst laat weten dat er momenteel gesprekken gevoerd worden om Wuaki.tv in het Verenigd Koninkrijk te lanceren. De planning is dat de lancering ergens begin 2015 plaatsvindt, waarna er mogelijk snel meerdere Europese landen volgen. Of Nederland ook op de lijst van landen staat is vooralsnog onduidelijk.

In Nederland is het aanbod van 4K-content momenteel zeer beperkt. Via Netflix kun je een aantal films en series in de hoge resolutie bekijken maar hiervoor moet wel een duurder abonnement aangeschaft worden. Daarnaast is er op YouTube wat materiaal te vinden maar laat de kwaliteit vaak te wensen over.

Lees meer over wat 4K Ultra HD precies is.

 • Delen:

Reacties

 1. peter vb
  01 december, 2014 om 18:54

  Films in 4k? Welke dan? Ik kom niet verder dan twee series en drie discutabele kwaliteit natuur series.

  • Maurits
   01 december, 2014 om 20:19

   Sowieso twijfel ik vaak bij Netflix of dat de kwaliteit die word afgespeeld volgens Netflix ook daadwerkelijk word gehaald.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.