Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spotify: Muziek van Ed Sheeran het meeste gestreamd

Geschreven door
Geplaatst op3 december 2014, 17:19 CategorieStreamingdiensten

Spotify kijkt terug op een veelbewogen jaar en laat weten welke muziek van welke artiesten er in 2014 het meeste gestreamd is. Ed Sheeran wint in de categorieën Mannen en Artiesten en Katey Perry wint in de categorie Vrouwen.

Spotify

Zo tegen het einde van het jaar laten verschillende bedrijven zien wat ze allemaal hebben bereikt, meegemaakt en behaald het afgelopen jaar. Vandaag zien we Spotify dat doen en laat de muziekstreamingdienst weten wat nou de meest gestreamde artiesten zijn en welke nummers er ontzettend populair waren op de service. Spotify heeft alles netjes in verschillende categorieën onderverdeeld, zodat niemand iets tekort wordt gedaan. Je kunt de complete lijst op deze website bekijken, maar hieronder nemen we het even met je door.

Volgens de statistieken van Spotify staat artiest Ed Sheeran bovenaan de lijst van meest gestreamde artiesten. Daarmee vervangt de muzikant Macklemore & Ryan Lewis, die vorig jaar op nummer één stond. Verder zien we in die top vijf Eminem, Coldplay, Calvin Harris en Katey Perry, waarvan de laatste ook op nummer één staat in de categorie Vrouwen. Coldplay staat overigens ook op nummer één binnen de categorie groepen; beide noteringen zijn niet vreemd natuurlijk, aangezien ze al heel hoog staan in de top vijf van algemene artiesten.

Dat Ed Sheeran bovenaan staat is ook niet vreemd: niet alleen is de artiest goed voor 860 miljoen beluisterde nummers, ook heeft-ie in juni nog een album, met de ontzettend originele en creatieve naam X, uitgebracht. De helft van alle streams komen overigens van dat album vandaan. Verder zien we dat Pharrell Williams goed scoorde met het nummer Happy, waar menigeen ook happy van werd, aangezien de artiest op nummer één staat binnen de categorie van losse nummers. Oh, en X is het meest beluisterde album, maar die zag je al aankomen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.