Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony komt in februari met de eerste Android TV’s

Geschreven door
Geplaatst op5 december 2014, 11:00 CategorieSmart tv's

Sinds een paar weken kun je in Nederland naar de winkel voor de eerste Android TV’s van Philips, maar het van oorsprong Nederlandse bedrijf is niet de enige die met het nieuwe platform van Google aan de slag gaat. Sony heeft deze week laten weten in februari zijn eerste Android TV’s op de markt te brengen.

Android TV is de opvolger van het mislukte Google TV en moet op veel smart tv’s gaan verschijnen. Tv’s die ermee uitgerust zijn draaien op Android-software en bieden toegang tot een groot aantal apps en games die in de Google Play Store te vinden zijn en geoptimaliseerd zijn voor het grote scherm.

Tijdens IFA 2014 kregen we al een uitgebreide demonstratie van TP Vision, het bedrijf dat tv’s onder de naam van Philips op de markt brengt. De eerste modellen van Philips met Android TV liggen al in de Nederlandse winkels en begin volgend jaar worden ook tv’s van andere fabrikanten met deze software uitgerust.

Sony laat deze week tegenover MobileGeeks weten in januari, tijdens CES 2015, zijn eerste Android TV’s te presenteren en deze een maand later in de winkels te leggen. Het gaat vooralsnog om high-end modellen, voorzien van zowel de full hd- als de 4K Ultra HD-resolutie.

Android TV wordt volgens Sony het belangrijkste onderdeel, het startpunt voor gebruikers, van de betreffende tv’s. Alles wordt aangestuurd door Android, zelfs live tv. Daarbij krijgen gebruikers van een Sony Android TV toegang tot verschillende PlayStation-diensten als PS4 Remote Play en PlayStation Now.

Ook worden de tv’s geleverd met een nieuwe afstandsbediening die beschikt over een ingebouwde microfoon waarmee middels Google Voice Search naar content gezocht kan worden. PS controllers kunnen gebruikt worden om te navigeren binnen de software en games te spelen.

Goedkoop worden de Android TV’s van Sony echter niet. Het goedkoopste model, met full hd-resolutie, moet een prijs van 700 dollar krijgen. De high-end modellen met 4K-resolutie krijgen een prijs van 4.000 dollar mee. Over de Nederlandse prijs en beschikbaarheid is nog niks bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.