Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Samsung toont Tizen smart tv tijdens CES 2015’

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2014, 16:09 CategorieSmart tv's

2014 loopt op zijn einde en dus kijken we alweer vooruit naar wat 2015 ons gaat brengen. We gaan het jaar goed van start met CES 2015, een beurs die op 5 januari van start gaat in Las Vegas. Deze week verschijnen de eerste geruchten over productlanceringen tijdens CES. Na geruchten over een 8K Ultra HD tv van LG is het nu de beurt aan een Tizen smart tv van Samsung.

Volgens de bronnen van het Amerikaanse CNET brengt Samsung zijn eerste Tizen smart tv mee naar Las Vegas. De Koreaanse fabrikant introduceert het smart tv-platform, dat overigens ook geschikt moet zijn voor tablets en smartphones, officieel tijdens de beurs. Later in het jaar moet de tv op de markt verschijnen, al is een releasedatum en verkoopprijs nog niet bekend.

Tizen is een platform waar Samsung al jaren aan werkt maar waarvan we nog maar weinig gezien hebben. Eerder dit jaar liet Samsung al weten de komst van Tizen smart tv’s voor te bereiden en in juni toonde de Koreaanse fabrikant een eerste demonstratie. Opvallend is dat Samsung nog niet lijkt te weten of Tizen een echte kans krijgt. Mogelijk wordt de software op een klein aantal tv’s geïnstalleerd om te kijken of het platform de concurrentie met onder meer webOS van LG en Android TV van Google aankan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.