Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Popcorn Time in het vizier van bijtende waakhond Brein

Geschreven door
Geplaatst op22 december 2014, 16:40 CategorieStreamingdiensten

Popcorn Time heeft het moeilijk, nu de illegale streamingdienst in het vizier staat van de bijtende antipiraterijstichting Brein. Zo heeft de dienst al drie keer van server moeten wisselen in de afgelopen weken; maar daar houdt het niet bij op.

Popcorn Time

Het kan zijn dat je nog nooit gehoord hebt van Popcorn Time. Het is immers een illegale streamingdienst die direct films en serie streamt en daarvoor de torrents gebruikt die in omloop zijn. Omdat je de data streamt, downlaod je officieel niets, maar dat maakt het niet minder illegaal. Stichting Brein, die eerder al met verschillende telecomaanbieders ervoor zorgde dat The Pirate Bay niet of minder goed te bereiken was, heeft nu z’n pijlen op deze illegale dienst gericht: en met succes, want Popcorn Time heeft problemen met overeind blijven staan.

Tweakers geeft aan dat er nu geen servers meer van Popcorn Time in Nederland zijn en daarom kan het zijn dat je verbinding met de dienst veel slechter is dan deze voorheen was. Momenteel werkt Popcorn Time met buitenlandse serveraanbieders, maar je bedrijf verhuizen kost nou eenmaal tijd. Brein heeft voor ogen de website, met z’n eigen applicaties op verschillende (mobiele) platformen, te willen sluiten, maar dat is nog even afhankelijk van wat de rechter besluit met The Pirate Bay te doen (die nu offline gehaald is na een inval in Zweden).

Brein is zich ervan bewust dat deze strijd gelijk staat aan dweilen met de kraan open, maar, zo geeft directeur Tim Kuik aan, in dit geval gaat het ook om het verstoren van de diensten. Het doel bij deze zet van Brein is om de gebruikerservaring van illegale diensten onaantrekkelijk te maken, zodat mensen zich gaan verdiepen in legale alternatieven. En daar bedoelt Kuik streamingdiensten als bijvoorbeeld Netflix en HBO mee: diensten die we in Nederland kunnen ontvangen (maar die niet altijd het nieuwste aanbod hebben wanneer je dat wel zou willen).

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.