Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

PlayStation Network heeft last van uitval

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2014, 12:21 CategorieGaming

Zagen we het afgelopen weekend nog problemen op Xbox Live voorbij komen, zien we ze nu weer terug op het PlayStation Network van Sony. Naar verluidt gaat het om dezelfde hackersgroep die ook al onder meer Xbox Live te grazen namen.

PlayStation Network

Zette je net je PlayStation aan en merkte je dat je problemen had met het inloggen op het PlayStation Network? Dan ben je helaas niet de enige, aangezien het netwerk van Sony, wederom, is aangevallen door een hackersgroep. De afgelopen uren ondervinden al een aantal PlayStation Network-gebruikers dezelfde problemen en ook de website van Sony PlayStation geeft aan dat-ie het niet doet. Maar, zo luidt de boodschap, gelukkig ligt dat niet aan ons, maar aan het internet. En in het specifiek aan een hackersgroep.

Sony heeft echter al aangegeven dat de problemen zijn verholpen – mocht je alsnog problemen hebben, dan weet je in elk geval waardoor het komt en dat Sony er boven op zit. We weten inmiddels ook om welke hackersgroep het gaat: de Lizard Squad. Ja, diezelfde Squad die het afgelopen weekend ook al Xbox Live zou hebben platgegooid. Maar omdat de Lizard Squad altijd pas achteraf laat weten dat er een bepaalde dienst offline is gehaald, geloven een hoop mensen niet dat zij verantwoordelijk zijn voor al die uitvallen.

Want Lizard Squad gooit alleen een tweet de deur uit wanneer een service of dienst al offline gehaald is, waardoor nu het idee ontstaan is dat deze ‘hackersgroep’ hacks claimt die eigenlijk geen hacks zijn – mogelijk zijn het normale storingen waar zo’n dienst dan last van heeft. Er wordt dan online ook best lacherig gedaan over de Lizard Squad. Momenteel houden de problemen met Xbox Live op Xbox 360 echter aan, terwijl Xbox One-eigenaars nergens last van hebben. Hopelijk heeft Sony eerder de boel onder controle.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.