Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer lanceert Dolby Atmos luidsprekersysteem

Geschreven door
Geplaatst op1 december 2014, 15:44 CategorieLuidsprekers

Pioneer heeft diverse receivers reeds uitgerust met ondersteuning voor Dolby Atmos maar ook de speakers van het bedrijf krijgen nu een upgrade. Pioneer heeft in het Verenigd Koninkrijk deze week zijn eerste luidsprekersysteem met Dolby Atmos-ondersteuning uitgebracht.

Dolby Atmos zien we de laatste tijd op veel home cinema-producten terug en moet de home cinema-ervaring nog indrukwekkender maken. Er worden bij Dolby Atmos twee extra kanalen boven de luisterpositie geplaatst, middels fysieke speakers aan het plafond of add-on modules op de voorste speakers die via weerkaatsing via het plafond geluid naar de luisterpositie brengen.

Pioneer-Dolby-Atmos-set

Pioneer maakt met de S-B S73 A-L R boekenplank luidspreker, de S-FS73A vloerstaande luidspreker en de S-C73 A center speaker gebruik van de laatste optie. De vloerstaande speakers zijn namelijk voorzien van drivers die in een hoek richting het plafond wijzen om zo middels weerkaatsing de audio uit de ‘hoogte’ te laten komen. Je hoeft dus geen speakers aan het plafond te hangen. Bij dit systeem hoort ook de S-71W subwoofer die de lage tonen moet voortbrengen.

Het luidsprekerpakket van Pioneer moet vanaf januari 2015 in het Verenigd Koninkrijk te koop zijn. Of en wanneer het systeem naar Nederland komt is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.