Pioneer kondigt Dolby Atmos luidsprekersysteem aan

02 december 2014 2 Minuten 1 Reacties
Pioner-Dolby-Atmos-speakers-4

We zagen hem gisteren al kort even voorbij komen maar vandaag heeft Pioneer het nieuwe Dolby Atmos luidsprekersysteem ook in Nederland aangekondigd. Het systeem biedt uit een 5.1-kanaals luidsprekeropstelling maar dan met extra kanalen die audio via het plafond naar de luisterpositie weerkaatsen.

Het Dolby Atmos luidsprekersysteem, dat ontwikkeld werd door hoofdingenieur van Pioneer, Andrew Jones, bestaat uit de bookshelf, center, floor speakers en een subwoofer. De bookshelf, center en floor speakers maken gebruik van een 3-weg concept met 13cm aluminium woofers, 10cm aluminium middenrange en 25mm softdome tweeters. Om de Dolby Atmos ervaring tot leven te brengen, bevatten de bookshelf en floor speakers een extra 10cm CST-luidspreker, die geïntegreerd is in de bovenkant van de behuizing; hierdoor ontstaat geluidsinformatie in de hoogte zonder dat er aparte plafondluidsprekers nodig zijn.

S-BS73A-LR Bookshelfspeakers

De bookshelfspeakers zijn geschikt voor gebruik als voorste of achterste luidsprekers . In tegenstelling tot andere, conventionele bookshelfspeakers, ontwikkelde Andrew Jones de bookshelfspeakers als een echt driewegs design, waardoor elke belangrijke frequentie wordt gereproduceerd. In een hellend toppaneel is een naar boven gerichte CST specifiek geoptimaliseerd voor het reproduceren van Dolby Atmos audioinformatie.

S-FS73A Floorspeakers

De floorspeakers zijn ontwikkeld om een stevig geluid te leveren op een klein oppervlak. Door gebruik te maken van drie 13cm basdrivers in combinatie met de CST, moet het drieweg design haarscherpe hoge tonen, gedetailleerde middentonen en stevige tonen in het lage bereik produceren. Zoals bij het bookshelf model, bevat het hellende toppaneel een naar boven toe gerichte CST die specifiek geoptimaliseerd is voor het reproduceren van Dolby Atmos audioinformatie.

S-C73A centerspeaker

De centerspeaker bevat dezelfde CST en basdriver als de bookshelfspeakers. Een aan de voorkant gemonteerde 13cm passieve radiator vervangt de achterventilatie, die gebruikt wordt op de bookshelf en floor modellen. Hierdoor kan het middenkanaal dicht bij een wand worden geplaatst of in een kast of entertainmentcentrum worden ondergebracht.

S-71W subwoofer

Pioneer’s S-71W subwoofer biedt een 25 cm grote driver in een ‘naar beneden gerichte’ bas-reflexkast. Met een 160W RMS – 280W piekversterker levert deze voldoende vermogen; bovendien is deze ontwikkeld conform Pioneer’s fasecontrol-technologie voor een reproductie van meerkanaals basgeluiden.

Prijs en beschikbaarheid

Het Pioneer Dolby Atmos speakersystem is beschikbaar vanaf januari 2015. De bookshelf speakers S-BS73A-LR kosten 799 euro per paar, de center speaker S-C73A heeft een prijs van 449 euro en de vloerstaande speaker S-FR73A kost 799 euro per stuk.

Reacties (1)