Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nintendo werkt aan nieuwe spelcomputer

Geschreven door
Geplaatst op22 december 2014, 16:12 CategorieGaming

Mario-bedenker Shigeru Miyamoto geeft aan dat Nintendo op dit moment alweer kijkt naar nieuwe ideeën voor de opvolger van Wii U. De focus van het bedrijf blijft voorlopig nog bij die spelcomputer liggen, zo geeft Nintendo aan.

Nintendo-spelcomputer

Shigeru Miyamoto, de man hierboven op de foto, is de Mario- en Donkey Kong-bedenker bij spelcomputerfabrikant Nintendo. Hij staat tevens aan het hoofd van het ontwikkelteam dat zich bezighoudt met nieuwe hardware en vandaag geeft de legendarische gamedesigner aan dat Nintendo werkt aan nieuwe ideeën voor de opvolger van Wii U, die sinds december 2012 in Nederland verkrijgbaar is. De Wii U is de spelcomputer met een speciale tablet-achtige controller, die (soms letterlijk) een nieuwe dimensie aan het gamen geeft.

Miyamoto geeft aan dat Nintendo zich voorlopig nog wel blijft concentreren op Wii U, omdat de verkoop niet het succes voor ogen behaalde in de afgelopen twee jaar. Games als Mario Kart 8 en Super Smash Bros. for Wii U hebben we voor een piek (pun intended) gezorgd in de verkoopresultaten, maar in vergelijking met het succes van z’n voorganger, Wii, zit Wii U nog niet eens op tien procent van dat aantal verkochte exemplaren. Daar waar de Wii 101 miljoen verkochte exemplaren op z’n naam heeft staan, heeft Wii U er 7,2 miljoen.

Waar Nintendo mee op de proppen gaat komen, is echter nog niet bekend. Daarvoor is het nieuwe project wellicht nog in een te vroeg stadium. Wellicht dat het gezondheidsplatform van de Japanse fabrikant prominenter in beeld komt, maar het kan ook bij een vervolg op Wii Fit U blijven. Desondanks is het interessant om te zien wat Nintendo’s volgende stap is. Het bedrijf staat bekend om innovatie met minimale middelen, maar kan ook ineens met moderne hardware op de proppen komen – de tijd zal het ons leren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.