Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix wil 20 Original-series binnen vijf jaar

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2014, 9:19 CategorieStreamingdiensten

Binnen nu en vijf jaar wil de videostreamingdienst Netflix zelf zo’n twintig Netflix Original-series online hebben staan. Naast gevestigde series en originele films, wil Netflix dus flink blijven investeren in televisieseries, waarschijnlijk vanwege de successen van onder andere House of Cards.

Netflix

Netflix heeft twee mooie doelen voor zichzelf opgesteld. Ten eerste wil het bedrijf overal op de wereld verkrijgbaar zijn, op elk mogelijk apparaat, en ten tweede heeft de videostreamingdienst het plan om de komende vijf jaar met wel twintig nieuwe series op de proppen te komen. Dat zegt althans chief content officer Theodore Sarandos. Die twintig originele series staan dan naast gevestigde series zoals Friends en de andere originele content in de vorm van films, zoals het vervolg op Crouching Tiger, Hidden Dragon.

Sarandos geeft aan dat die nieuwe content ongeveer elke twee, drie weken zou moeten verschijnen. Ook geeft hij aan dat die series niet voor iedereen bedoeld zijn, maar voor specifieke doelgroepen binnen de abonnementenhouders van Netflix. Verder liet de uitvoerende weten dat hij zich niet verplicht voelt dat nieuwe series het net zo goed moeten gaan doen als House of Cards en Orange is the New Black, omdat daar ook weer een risico aan zit. Sarandos is echt van plan series te maken voor degenen die dat leuk vinden.

Dat is natuurlijk een beetje een vreemde opmerking en het lijkt erop alsof Sarandos zich al aan het indekken is. Morgen verschijnt de serie Marco Polo online bij de videostreamingdienst en de eerste mensen die al hebben mogen kijken, zijn niet laaiend enthousiast over de televisieserie. Misschien is die serie dan niet voor hen bedoeld, zou je bijna denken. Eerder maakte Netflix al bekend dat de serie House of Cards volgend jaar februari weer van start gaat. Orange is the New Black keert pas weer in juni van het volgende jaar terug.

 • Delen:

Reacties

 1. Maurits
  12 december, 2014 om 18:39

  Orange is the new black is dan waarschijnlijk ook niet voor mij bedoeld…

 2. peter vb
  14 december, 2014 om 22:59

  Nieuwe serie Marco polo is in 4k. Netflix verdient alle credits dat ze werk daar van maken maar na een halfjaar moet ik eerlijk zeggen dat ik maar moeilijk verschillen zie met HD. Misschien kan iemand mij vertellen of het met een ethernet kabel wel een verschil geeft.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.