Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix: Offline films en series kijken gaat nooit gebeuren

Geschreven door
Geplaatst op17 december 2014, 14:51 CategorieStreamingdiensten

Zou het niet ideaal zijn als je jouw favoriete serie of film kunt downloaden van Netflix zodat je deze ook zonder internetverbinding kunt kijken? Helaas lijkt dat er voorlopig niet in te zetten, dat is althans wat de dienst in een interview met Techradar aangeeft.

Cliff Edwards, Netflix’s director of corporate communications and technology, laat tegenover het Engelse Techradar dat het niet gaat gebeuren; “It’s never going to happen”. Volgens Edwards zou dit namelijk een korte termijn oplossing van een groter probleem zijn; de beschikbaarheid van WiFi en de kwaliteit van het signaal.

In het verleden heeft Netflix al een aantal keer laten doorschemeren dat offline kijken niet tot de mogelijkheden zal behoren maar nu lijkt het definitief. Wel verwacht de dienst dat dit helemaal niet nodig gaat zijn omdat we de komende jaren op steeds meer plekken van een goed WiFi-signaal kunnen genieten, vooral ook onderweg.

Volgens Edwards praten we daarom over vijf jaar niet eens meer over offline kijken, het is immers niet nodig omdat iedereen die Netflix gebruikt zonder problemen kan streamen. Maar, hierbij moet natuurlijk wel gezegd worden dat met de komst van 4K Ultra HD de vereiste bandbreedte groeit en dus ook de vereiste snelheid van de verbinding.

Netflix zet de komende jaren vol in op originele eigen content. De dienst wil de komende vijf jaar maar liefst 20 eigen series lanceren. Onlangs werd de eerste uitzending van Marco Polo via Netflix uitgebracht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.