Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nederland telt 700.000 Netflix-abonnees

Geschreven door
Geplaatst op3 december 2014, 10:50 CategorieStreamingdiensten

Sinds de herfst van vorig jaar kunnen Nederlanders een abonnement op Netflix nemen, ’s werelds grootste streamingdienst voor films en series. Volgens de onderzoekers van Digital TV Research ligt het aantal abonnees in Nederland inmiddels rond de 700.000.

Netflix is al jaren een zeer populaire streamingdienst, met name in de Verenigde Staten. Uit de laatste cijfers van de dienst kunnen we opmaken dat er in de VS 37,2 miljoen abonnees zijn. Over de abonnees per land buiten de VS maakt Netflix zelf niks bekend, al laat het bedrijf wel weten buiten de VS 15,8 miljoen klanten te hebben. 1,5 miljoen van deze klanten maakt gebruik van het gratis proefabonnement van een maand.

Onderzoekers van Digital TV Research hebben naar eigen zeggen op basis van cijfers van Netflix wel kunnen achterhalen wat het aantal abonnees per land is. Het gaat om een schatting maar volgens het bedrijf waren er in Nederland in september ongeveer 700.000 mensen die Netflix gebruiken. Het is echter niet duidelijk hoeveel abonnees nog in hun eerste gratis maand zitten.

Nederland is niet de grootste markt voor Netflix buiten de VS. In Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk zijn nog meer abonnees te vinden. In België is Netflix sinds september beschikbaar en volgens Digital TV Research lag het aantal abonnees in die maand rond de 300.000. Aangezien iedereen een gratis maandabonnement krijgt vallen al deze abonnees nog onder de niet betalende gebruikers.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.