Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Los HBO-abonnement komt in april naar Noord-Amerika’

Geschreven door
Geplaatst op10 december 2014, 8:31 CategorieStreamingdiensten

Volgens een interne memo zal de losse abonnementsdienst van HBO al in april beschikbaar zijn voor Noord-Amerikanen. Dat zou betekenen dat de dienst net op tijd gelanceerd wordt voor het nieuwe seizoen van Game of Thrones.

HBO

Naar verluidt zal de premium betaalzender HBO in april van start gaan in Noord-Amerika met z’n nieuwe streamingdienst over het internet, als we een interne memo van het bedrijf mogen geloven. Wanneer dit gerucht klopt, dan kunnen we ervan uitgaan dat die Noord-Amerikanen direct het nieuwe seizoen van Game of Thrones kunnen bekijken via de nieuwe abonnementendienst, aangezien traditiegetrouw het nieuwe seizoen begint in april. HBO geeft aan nog niets te hebben bekendgemaakt met betrekking tot een datum.

Maar het zou helemaal niet zo vreemd zijn wanneer HBO vlak voor het nieuwe seizoen van Game of Thrones z’n dienst zou lanceren. Er zijn een hoop mensen die tegelijkertijd meekijken met Amerika, via de officiële weg en de minder officiële weg, en die mensen krijgen zo direct een reden zich aan te melden voor de streamingdienst. Tot op heden heb je een kabelabonnement nodig om HBO te kunnen ontvangen, maar dat blijkt zo langzamerhand een verdienmodel uit het verleden, aangezien mensen die abonnement opzeggen.

De mensen die hun televisie-abonnment opzeggen, worden ‘cord-cutters’ genoemd en HBO zou simpelweg een belangrijke marktverandering negeren wanneer ze niet meegaan met die trend – of in elk geval de dienst ook los aanbieden, zoals je bijvoorbeeld Netflix bekijkt. Wanneer de losse dienst naar Nederland komt, is nog niet bekendgemaakt. Maar als de tijd tussen de lancering van HBO en Netflix in Noord-Amerika en Nederland enigszins een indicatie kan geven, dan moeten we er voorlopig nog op wachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.