Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Live tv kijken op de Nexus Player

Geschreven door
Geplaatst op10 december 2014, 21:24 CategorieMediaspelers

Google heeft een applicatie in de Google Play Store gezet waarmee je live televisie kunt ontvangen op de Google Nexus Player. Hoewel het nog niet bekend is wanneer de Nexus Player naar Europa of Nederland komt, is het toch fijn om te weten voor wanneer dat wel het geval is.

Google Nexus Player

Hoewel het heel goed mogelijk is een mediaplatform te bouwen zonder de integratie van live televisie, zien we toch dat smart tv’s en spelcomputers de functie willen implementeren en ook Google is daar niet vies van. Google deed al eerder een poging een live televisieplatform neer te zetten, maar daar hebben we maar bar weinig van gezien. Daarom probeert het bedrijf het nu nog eens, met de applicatie Live Channels for Android TV. Inderdaad, via de app kun je straks live televisie kijken via de Nexus Player, wanneer dat ook mag zijn.

Buiten het feit dat we nog niet weten wanneer de Nexus Player naar Nederland toekomt, weten we natuurlijk ook nog niet welke kanalen of programma’s we kunnen ontvangen via de mediaspeler. De app is nu al wel te vinden in de Google Play Store, maar staat ook al voorgeïnstalleerd op de Nexus Player. Maar helaas is het nog niet mogelijk de applicatie, op normale wijze, te openen. Ook is het zo, en dat klinkt natuurlijk logisch, dat we de applicatie niet kunnen downloaden en installeren op Android-smartphones en -tablets.

De Nexus Player wordt in samenwerking gemaakt met Asus. De Nexus Player draait op een aangepaste versie van Android 5.0 Lollipop en is direct Google Cast Ready. Dat betekent dat je bijna alle Android- en iOS-apparaten kunt linken met de settopbox, waardoor de Chromecast niet meer nodig is. In Noord-Amerika is het apparaat al sinds begin november te koop voor een bedrag van 99 dollar. Mocht de Nexus Player ook in Nederland verschijnen, dan zullen we niet verbaasd reageren wanneer dat dollarteken is vervangen voor een euroteken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.